Реклама / Ads
10| 5198 |27.10.2009 НОВИНИ

П. Сертов и Алексей Петров се крият след разпит в прокуратурата

.
Петко Сертов и Алексей Петров Източник: Вяра Йовева
Петко Сертов и Алексей Петров се изнизаха през задната врата на прокуратурата и по този начин запазиха пълно мълчание за проведения им разпит днес в прокуратурата във връзка със скандалния доклад на ДАНС, който бил изчезнал при бившия премиер Сергей Станишев.
 


Разпитът продължи близо час и половина. От прокуратурата отказаха коментар по проведените днес разпити на бившя председател на ДАНС Петко Сертов и бившият агент на ДАНС Алексей Петров.

Утре в 9,00 часа се очаква да бъде привикан на разпит и бившият премиер Сергей Станишев, научи frognews.bg от свои източници близки до прокуратурата.

За разлика от разпитваните, пред медиите се разприказва друг герой – Стефан Гамизов.

Снощи му се обадил главният прокурор – за да му се извини. Борис Велчев му казал: “Извинявам ви се, г-н Гамизов, защото на срещата, на която бяхме аз, Петко Сертов и вие, и на която Петко Сертов смотолеви нещо за историята с Таки, аз не обърнах достатъчно внимание на въпроса”, разказа пред “Всеки ден” Гамизов.

Frognews.bg веднага потърси за коментар Борис Велчев, за да разберем дали главният прокурор наистина се е извинил на председателя на Гражданската лига. Велчев бе в среща, но от пресцентъра му казаха, че до този момент се въздържат да коментират казаното от Гамизов.

Според Гамизов целта на т.нар. “Проект 0” е да има “здраво място в ДАНС”. Структурата щяла да е специализирана в разследване и противодействие на корупцията и злоупотребите у нас. Бившият премиер Сергей Станишев нямал роля в този проект, “защото не желаел да предприеме реални мерки срещу организираната престъпност”. За разлика от него Петко Сертов искал да направи това нещо, но бил “страхлив, податлив на емоционални влияния, мекушав човек”. Все пак бил първият човек от службите, който не взимал рушвет от организираната престъпност. “Беше огромен напредък – не взима рушвети, не яде и не пие на една маса с престъпници, не ходи в “Монтерей”, не го тупат по рамото, не се напива с Румен Петков, не ходи по проститутки и чалга клубове с останалите престъпници”, хвали го Гамизов.

“В момента Румен Петков управлява ДАНС”, коментира Гамизов, като смята, че бившият вътрешен министър бил щастлив от случващото се.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4924 |27.10.2009 Борисов отзовава Сертов заради хаоса в ДАНС . 3| 6091 |27.10.2009 Алексей Петров "на кафе" в прокуратурата . 15| 4957 |26.10.2009 Станишев се отказва от имунитет, Сертов се връща от Солун . 14| 4695 |25.10.2009 Станишев иска проверка на Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads