Реклама / Ads
7| 3267 |29.05.2023 НОВИНИ

В Северна Корея осъдиха 2-годишно дете на доживотен затвор за притежание на Библия

.
Източник: Pixabay
2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор, след като властите намират Библия в дома, където живее. Неговите родители ще излежат присъдата си в лагери.
 

Нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ показва, че за 2022 г. около 70 000 християни се намират в затвори в Северна Корея.

 

В документа се изтъкват и бруталните наказателни мерки, прилагани рутинно от върховния лидер на страната Ким Чен Ун.

 

Гражданите, хванати с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказание, докато семействата им - включително деца - са осъдени на доживотен затвор.

 

В доклада е илюстриран и случаят с лишаването от свобода на семейство през 2009 г. на база на техните религиозни вярвания и притежанието на Библия от родителите. Цялото семейство, включително и 2-годишно дете, са осъдени на доживотен затвор в лагери, информира bTV.

 

„Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея също продължава да бъде отричано, без алтернативни системи на вярвания, толерирани от властите“, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през юли миналата година.

 

Той описа и това как ситуацията в Северна Корея не се е променила след доклад за правата на човека от 2014 г., който установи, че властите „почти напълно отричат ​​правата на свобода на мисълта, съвестта и религията“ и установи, че властите твърде често влизат в брутални противоречия с правата на човека, които представлявали престъпления срещу човечеството.

 

В Северна Корея съществува малък брой официално регистрирани религиозни институции, включително църкви, те работят под строг държавен контрол и функционират до голяма степен като експонати за чуждестранни туристи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2727 |25.05.2023 Въоръжените сили на Южна Корея и САЩ започнаха днес най-мащабните си съвместни учения с бойни стрелби . 3| 2909 |17.05.2023 А Борисов кога? Осъдиха Саркози за корупция . 2| 2678 |15.05.2023 В Китай осъдиха 78-годишен американец на доживотен затвор за шпионаж . 0| 2596 |13.05.2023 Катастрофа на Северната тангента: Кола е по таван, разпръснати са балони и бутилки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads