Реклама / Ads
8| 5723 |26.11.2007 НОВИНИ

Шефът на руските тайни служби Николай Патрушев тайно у нас

.
Шефът на руските тайни служби ФСБ Николай Патрушев е бил в България няколко дни. Посещението му е било тайно, макар че с него се били видяли немалко известни българи.
 
Това съобщиха за Frognews.bg източници от българските служби. Близкият съратник на президента Владимир Путин и смятан за един от фаворитите за негов приемник в Кремъл, пристигнал със специален самолет, като за повод била използвана церемонията по награждаването на наши политици, бизнесмени и творци с различни руски отличия. Патрушев бил отседнал в пловдивския хотел „Санкт Петербург". Там с него се срещнали вътрешният министър Румен Петков, видни бизнесмени, известни с принадлежността си към приятелския кръг на президента Георги Първанов, както и с политици. Говори се, че кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов също прескочил до Филибето, за да обмени мисли с високопоставения гост. Патрушев се интересувал от ситуацията в България, прогнозите за предсрочни избори и шансовете на ГЕРБ да спечелят цялата власт.

Неслучайно част от тези хора миналия петък в руското посолство получиха високи отличия. Връчи ги лично посланик Анатолий Потапов. С орден „Михаил Ломоносов" бе удостоен Бойко Борисов. Орден „Княз Александър Невски" първа степен пък бе връчен на бизнесмена Георги Гергов, шеф на Пловдивския панаир и собственик на ЦУМ. С различни отличия бяха почетени още Вежди Рашидов, акад. Антон Дончев, писателят и депутат Дончо Цончев и др. Сред кавалерите на „Княз Александър Невски" бе и шефън на ЛУКойл - България Валентин Златев.

В същото време посленик Анатолий Потапов бе удостоен със званието „Почетен гражданин" на град Правец. Поводът е 130-годишнината от освобождението на родното място на Тодор Живков от турските войски.

Връчените награди не са държавни и не са включени в указ на президента Путин. Те се дават от името на АБОП - Московската академия по проблемите на националната сигурност, отбраната и вътрешния ред. Тя е основана през 1999 г. и неин президент е генералът от КГБ Виктор Шевченко, бивш шеф от контраразузнаването. Самата академия е създадена по идея на тогавашния председател на Съвета за сигурност на Русия сегашният президент Владимир Путин. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5518 |22.10.2007 Николай Николов, говорител на ЕСК: "Правителството нищо не дава" . 8| 31681 |19.10.2007 Атентат срещу Николай Вълканов, бизнес ръката на Доган, крит цял месец . 6| 6158 |05.10.2007 Комисията „Кушлев" да се закрие, шефът й да се скрие, рече опозицията . 6| 11339 |20.08.2007 Тракийско злато пали война между Николай Овчаров и Георги Китов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads