Реклама / Ads
18| 6921 |20.04.2009 НОВИНИ

Ще съдят Лещански. Ванга спасява света от кризата

.
Леля Ванга
Хасковлии ще съдят астролога Емил Лещански. За несбъднатата му прогноза за зечетресение и за преживения шок от жители на града, щяла да го съди и областната управителка Райна Йовчева.
 
В същото време съпругата на астролога заяви по телефона за Нова телевизия, че засега той няма да отговаря по темата за скандала, защото бил много уморен и обиден от случващото се и изреченото и написаното за него.

Преди десетина дни Лещански предсказа трусове и жертви в Хасковско на 19 април. Това доведе до психоза и много хора от града спешно застраховаха домовете си. Други купуваха палатките от местните магазини. Десетки излязоха на открито със семействата си.

Нищо от прогнозата на прехваления астролог не се сбъдна. В последното денонощие в България не са рагистрирани никакви земетресения, обявиха от Средиземноморският сеизмологичен център. В света са станали шест земни труса, като най-силният  е в Аралско море, в Узбекистан - 3,6 по Рихтер. На Балканите, в Турция, са станали три слаби земетръса.
В Хасковско трябваше да люлее със сила 6-та степен по Рихтер в 04,00 часа на 19 април, според Лещански.
В интерес на истината, веднага след апокалиптичните предвиждания геофизици, учени и дори астролози ги отхвърлиха и обясниха, че територията на Хасково не е сеизмична зона. Въпреки това много хора се паникьосаха. Новините обаче за някакви палаткови лагери се оказаха неистина.

Ако бъркам за труса, нека ме обесят. Това заявява пред в. „Уикенд” астрологът Емил Лещански. Той потвърждава и думите си пред Haskovo.net, че ще има трусове през четири часа на 19-и април.

Съжалявам, че предупредих хасковлии, продължава астрологът. Обиден съм им. Чета разни форуми в нета и се ужасявам. Пишат ужасно неграмотни хора, които бъркат "е" с "и". Очаквам след земетресението да ми звънят от Хасково, но отсега казвам, че няма да говоря с тях и ще затворя телефона, предупреждава Лещански.

Ако няма земетресение, готов съм да си понеса съдбата – нека ме обесят. За себе си не се притеснявам. Но аз видях труса, видях жертви. Имам и други аргументи освен астрологически, казва той. На въпрос какви са тези аргументи, Лещански отговаря: божествени.

Отдавна имам постоянна връзка с небето, но не искам да я афиширам, твърди той. Не искам да ме наричат екстрасенс, защото не съм такъв, казва Лещански.

Във форумите в Интернет могат да се прочетат доста остри мнения и определения за Емил Лещански.

Всъщност Лещански се изявява най-вече като автор на хороскопи. Много от тях медии публикуват срещу заплащане. Чест гост е и в тв предавания от т.нар. формат „за домакини”. Говори се, че известни и богати българи се допитват за бъдещето си до него, но дали това е истина или ПР и реклама – не е ясно.

Руският социолог Добриянов на свой ред разчита на популярност чрез предсказания. Той обаче се базира на изреченото от българската пророчица Ванга. За по-голяма убедителност е разпределил вижданията й за бъдещето по години. За 2009 г., твърди Добриянов, Ванга се била произнесла, че ще се създаде световна коалиция между Русия, Китай и Индия. Не пропуснала финансовата и икономическата световна криза. Тя щала да се изрази в това, че в стремежа си към постигане на материален „рай на земата”, хората щели да си продадат душите. Това всъщност означавало, че на земята шета Антихриста...

Сайтът mynewyear.in пък ни запознава с пророчеството на Ванга, че през 2009 г. руският президент Дмитрий Медведев, ще се оттегли и държавен глава за следващите 12 години отново ще стане Владимир Путин.

Всички религии ще отпаднат и ще се възцари учението на Великото Братство, което ще спаси човечеството. Това също е казала Ванга да очакваме през тази година. Именно чрез това учение сме щели да се избавим от кризата.

Пред кого са изречени тези пророчества, руските източници не уточняват.

Ванга е световен феномен, но с името й и пророчествата, изречени от нея, злоупотребяват всякакви хора. Други се опитват да я имитират и често „предричат” скандални неща, за да правят бизнес с доверието на хората. В подобни неща трябва да има преди всичко морал, категоричен е руският психолог проф. Леонид Померанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11604 |15.04.2009 България 44-та в света по присъствие на чужди търговски вериги . 8| 7911 |10.04.2009 Мистериозно убийство в „Света Троица” . 35| 9389 |17.02.2009 ДАНС отряза военен шеф от класифицирана информация, цар и президент го спасяват . 13| 6857 |16.02.2009 Белоградчишките скали стават едно от новите чудеса на света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads