Реклама / Ads
32| 9509 |28.10.2010 НОВИНИ

Синдикалист на МВР - привилегирован студент в Алма Матер

.
Галентин Грозев Източник: БНР
Шеф на МВР-синдикат, който иска главата на вътрешния министър Цветан Цветанов и опитва да клати държавата, се оказа сред протежираните и привилегированите студенти в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.
 
Това съобщиха за Frognews.bg източници от Алма Матер, според които зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите от МВР Галентин Грозев, с факултетен номер 57335 изучава тънкостите на правните дисциплини при изключително странни обстоятелства.

Факултативният съвет е въвел задължително посещение на лекции и упражнения за бъдещите прависти. Още с влизането си в университета обаче това правило никак не допаднало на вече дипломирания през 1999 г. културолог Галентин Грозев. Все пак зам.-шефът на синдиката успял да искласи до трети курс, когато ударил на камък. Професори и асистенти отказали да му дадат заверка за това, че е изкласил годината, тъй като натрупал голям брой отсъствия и не успял да си вземе някои от изпитите. Въпреки многократните молби на Грозев и обясненията му, че нямало как да посещава всички упражнения и лекции, защото бил много зает около синдикалната дейност, преподавателите останали непреклонни.

Въпреки това обаче, вместо да изчака една година и да положи невзетите си изпити, Грозев написал молба директно до декана на Юридическия факултет доц. Тенчо Колев за сливане на 4-ти и 5-ти курс, за да може младият синдикалец да изкласи по-бързо. За огромна изненада от неговите колеги, желанието му да слее две години в една било удволетворено. Според наши източници зад благосклонността на доц. Колев стоял МВР-шеф от правителството на Сергей Станишев, който ходатайствал за синдикалния шеф пред ръководството на факултета.

Отворихме правилника на Софийския университет, където ясно е казано, че подобно „сливане” на две години в една може да се прилага само при специални случаи. На първо място, разбира се, студентът трябва да е преминал успешно 3-ти курс. От по-интензивното обучение могат да се възползват, бременни, майки, болни и отличници. Очевидно обаче Грозев не попада в нито една от трите категории.

В канцеларията на факултета пък нямало и помен от молбата, която Галентин Грозев бил подал до декана доц. Колев, като тя най-вероятно е „изчезнала” умишлено, за да се потули случаят. Из документите също липсвали факти и за това, как самият Грозев е успял да влезе право в СУ „Св. Климент Охридски”.

Ръководителят на пиар отдела в университета Симеон Хинковски каза пред Frognews.bg, че е запознат със случая около Галентин Грозев, който имал един невзет изпит. По думите му, няма никаква пречка да се запише годината по този начин. Това, дали студентът може да слее 4-ти и 5-ти курс зависело от декана, но в конкретния случай също нямало нищо притеснително.

Студенти от Юридическия факултет обаче казаха, че това ставало доста трудно и много малко били молбите, които са одобрени от декана доц. Тенчо Колев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5008 |28.10.2010 Студенти и учени от БАН излизат на протест . 5| 5355 |20.10.2010 500 студенти на протест срещу дървената ваканция в СУ . 19| 5368 |19.10.2010 Студенти: Писна ни! Днес протестираме пред МС! . 0| 4822 |06.10.2010 Игнатов се пребори за парите на студентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads