Реклама / Ads
14| 10273 |03.06.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛ! БГ джебчии превели 49 млн. лв. от Англия само за една година

.
Европа вдигна ръце от родните крадли
Българските джебчии превели 18 млн. паунда или около 49 млн. лв. от Англия у нас само за 2012 г. Това сочи доклад на Европол, научи Фрог нюз от антимафиоти. Грандиозните печалби от незаконната дейност тогава стряскат всички европейски служби за сигурност. Те се обръщат за помощ към родните експерти от МВР, за да тушират повсеместните набези.
 
Кардарашите са единствените, които са се специализирали в бранша. Атаките им към европейските пазари стартират още през 2005 г. Първа пламва столицата на Австрия-Виена. Пет години по-късно джебчиите ни се преселват до Лондон, където започват да заработват главозамайващите суми. Използват основно Уестърн Юниън, за да изпращат печалбите на близките си. Роднините на крадлите, които остават в България пък се специализират в ДДС-измами, използвайки схемата с т. нар.- кухи фирми. Варненските ченгета успяват да ударят няколко от аферистите в гр. Игнатиево, но ефектът не е кой знае колко осезаем.

От НАП пък се оправдават, че в рамките на последните 4 години са извършили 8000 проверки в региона на морската столица. За издигнатите палати, обаче всички институции вдигат рамене на въпрос как безпрепятствено са изникнали през годините. Неофициално се говори, че регионът се покровителства от ДПС и част от припечеленото от измами и джебчийство отива към партията на Ахмед Доган. В същото време тарторите с палатите обезпечават изборния резултат в полза на ДПС. Така на последните парламентарни избори същата политическа формация печели безапелационно.

Твърди се, че последните шефове на полицията са били назначени изцяло с благословията на ДПС. Заради това всички крадци и измамници са се чувствали недосегаеми, твърдят редови ченгета. Те имат друга версия за разследването по НТВ. Според тях джебчийките умишлено са изтипосали полицаите, за да ги компрометират. Вероятно много са ги притиснали и затова искат да се отърват от тях, заяви униформен от Варна. Главната героиня Евгения, още като дете попада в масивите на МВР. Тя тръгва от Червен бряг, но по-късно се преселва във варненски регион. Според данните на вътрешното ведомство тя многократно е трупала опит в чужбина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8393 |24.05.2015 Скандал! По 20 000 шофьорски книжки се продават годишно у нас . 44| 15878 |21.05.2015 СКАНДАЛ! Москов спира по средата обучението на парамедици . 10| 11461 |14.05.2015 Скандал! Дясната ръка на Цветлин Йовчев извършил тежко престъпление? . 54| 21547 |05.05.2015 Ултра скандал! Доган праща Делян да заграби "Петрол"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads