Реклама / Ads
0| 4991 |11.10.2016 НОВИНИ

Скандал! Оперативните на Свиленград оставени без допуск до класифицирана информация

.
Източник: архив
Истински хаос цари в гранично-полицейския участък на „Капитан Андреево ” от няколко месеца, след като всичките петима оперативни работници там са оставени без достъп до класифицирана информация, научи Фрог от информирани. Скандалът старателно се укрива от МВР.
 

През февруари т.г. един от тях Юлиян Узунов бе арестуван  при акция на дирекция „Вътрешна сигурност”-МВР , заедно със зам .-шефа на ГПУ  Стойчо Димитров, началниците на групи Иван Иванов и Евгени Тишков , както и Маргарит Гьорчев . Узунов бе обвинен от спецпрокуратурата  като организатор на групата за получаване на подкупи за пропускане на нелегални имигранти през границата.

Юлиян имал решаваща роля, защото водил разговорите с каналджии зад граница и уговарял преминаването на бежанци от браздата.

 

 На всеки чужденец първоначално исканата сума била 300 евро , след което тарифата скочила на 500. Срещу парите граничарите правели коридор, след което обещавали настаняване в лагер и получаване на статут.

Парите се плащали при пристигане в центъра за чужденци. Граничарите прекарвали бежанците през участъци, които не се охраняват с камери. Самият Узунов бе арестуван докато получава 5000 евро  подкуп в казино.

Любопитна подробност е, че той бе награден с приза „Полицай на годината” през 2010 г. Няколко месеца след ареста му е отнет допускът  до класифицирана информация и на останалите четирима оперативни работници от гранично-полицейския участък на Капитан Андреево.

 

Причината- подозрения в участие в корупционни  схеми за трафик на мигранти. Отнемането на допуска до класифицирана информация на оперативните работници означава, че те не могат да правят оперативни разработки, да подслушват, проследяват и всички други секретни мероприятия, предвидени по закона. Докато се реши съдбата им се превръщат в чиновници, които работят само с явни материали и нищят преписки. Оказва се, че и по тях работата е блокирана, защото отново не могат да прилагат оперативни прийоми  за събиране на информация.

 

Така граничарите от Капитан Андреево  са с вързани ръце и реално не работят срещу трафикантите , твърдят специалисти. За да се излезе от ситуацията, всички разработки се пращат в гранично-полицейския участък в Елхово, което отнема много време и разходи. Директор на Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово, която покрива цялата българо -турска граница от октомври м.г. е Радослав Сотиров.

Преди това той беше зам .-началник на СДВР , но подаде оставка заедно с шефа на Шесто РПУ  Иван Пепелджийски  заради нахлуването в ТВ 7 през април м.г. Тогава действията на двамата бяха наречени от премиера Борисов „най-тъпия, глупав и брутален начин”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15606 |16.09.2016 СКАНДАЛ! Синдик нахлу в ТВ7, изземва техниката преди предаването на Кулезич . 2| 5935 |14.09.2016 Скандал! Сестри Уилямс вземали допинг . 0| 9188 |26.07.2016 Скандал! Закриха Суперкупата на България, за да угодят на Домусчиев! . 5| 22348 |21.07.2016 СКАНДАЛ! Наши политици и служби лъжат партньори в НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads