Реклама / Ads
3| 8771 |13.07.2017 НОВИНИ

ЕК скочи срещу България по 4 процедури за нарушение на европейските закони

.
Европейската комисия предприе следващи стъпки срещу България по 4 процедури за нарушение на европейските закони.
 

България рискува завеждането на дела в Европейския съд, защото не е привела законодателството си съгласно европейските изисквания в сферата на конкуренцията, данъчното облагане и морското пространствено планиране, съобщи БНР.

 

Властите в София още не са уведомили Брюксел как и дали юридически са изпълнили Директивата относно исковете за обезщетение при нарушения на антитръстовото законодателство. Тя помага на гражданите и предприятията да търсят финансова компенсация, когато са жертва на картели или злоупотреби с господстващо положение на пазара.

 

Освен това управляващите у нас трябва да докладват за прилагането на последните европейски промени за автоматичен обмен на информация между данъчните администрации. Срокът за изпълнение беше до края на миналата година, а правилата целят ограничаване на трансграничното избягване на данъци, което някои компании практикуват, използвайки пролуки в различните държавни системи.

 

Третата наказателна процедура е заради Директивата за морското пространствено планиране – тя кара държавите да съгласуват дейностите си в морето като рибарство, туризъм, транспорт или добив на суровини, съобразно екологичните стандарти.

 

Правителството има 2 месеца да изпълни изискванията, преди Еврокомисията да поиска от Съда в Люксембург да санкционира страната ни.

 

Комисията призовава България да подобри и събирането и третирането на отпадни води. Досега страната ни не отговаря на няколко от евроизискванията за пречистването в 91 населени места, което застрашава човешкото здраве, водните басейни и почвите. Тази последна процедура е в самото начало и властите имат още време, преди да се стигне до съдебна фаза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 21102 |12.07.2017 Очевидец пред Фрог: В България ни лъжат за войната в Донбас, наши също воюват /снимки/ . 8| 13265 |11.07.2017 ”Да, България”: Защо никой в стенограмата за КТБ не споменава ”слона в стаята” Делян Пеевски? . 6| 13369 |11.07.2017 Заради медийната група на Пеевски определиха България като „страна в риск” . 8| 7384 |12.07.2017 Загубили сме главната Цел - европеизиране на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads