Реклама / Ads
22| 3623 |11.10.2024 НОВИНИ

Скръбни вести: Умря руският супер самолетът Су-57, ладата стана виц - панихида на МОЧА на 2 ноември

.
Черна вест попари първо Кремъл, а малко след това и българските копейки. Диктаторската власт в русия призна, че Русия е принудена да спре производството на националната гордост - стелт изтребителя Су-57. Той бе пето поколение бойни самолети, а вместо в полет, се отправи в миналото. Руските власти се оправдават със западните санкции, които спрели вноса на важни части, компоненти и електроника. Не се казва и дума обаче, защо руската наука и ресурси не са в състояние да произведат въпросните части. Не могат и това е.
 

“Супер-Сухой”, както го нарекоха руснаците, трябваше да полети през 2024 г., но вместо това се задава погребение...

 

Още по-зловеща за руската страна е новината, че американската компания Lockheed Martin вече произвежда най-новите стелт изтребители F-35 "Лайтнинг" за въоръжените сили на САЩ и техните съюзници. В Южна Корея компанията Korean Aerospace Industries Corporation също вече строи ултра стелт изтребители KF-21.

Су-57 е трябвало  да бъде конкурент наа въпросните самолети, но това няма как да се случи.

"Очевидно е, че руската военна промишленост е силно зависима от западни компоненти, особено в областта на електрониката", коментират от аналитична група Frontelligence Insight.

Досега Русия е произвела от по-стария модел Су-57 двайсетина бройки. Няколко от тях украинските спецчасти унищожиха на секретни летища и Москва ги спря от полети.

 

***

Българските копейки решиха да заглушат тъжната новина за покойните руски супер самолети с възторжени публикации за новата руска лада. Само в един ден десетина български  медии се самообозначиха като трибуна на руската пропаганда. Всички те публикуваха текст за новата лада с едно и също заглавие, съдържащо „Путин даде старт…“. Същото заглавие може да се види в официалните руски издания. Синхронът е очевиден.

 

Ето я самата новина: „Президентът Владимир Путин чрез видеовръзка даде началото на серийното производство на автомобила Lada Aura в завода на АвтоВАЗ в Самарска област. Това се случи по време на съвещание за промишлените мощности, излъчено от пресслужбата на Кремъл.

По време на тази среща изпълнителният директор на АвтоВАЗ Максим Соколов покани президента в Толиати, за да се запознае с новите разработки.

На свой ред Путин заяви, че вече е имал възможност да оцени новия автомобил. Много му харесал".

 

Сега внимавайте: Заводът щял да произведе 2,9 хил. автомобила Lada Aura. Следващата година  производството ще се увеличи до 8 хил. коли годишно. Осем хиляди! Егати - космическа работа!

Цената също е сензационна: 3 млн. рубли или 28 270 евро.

 

***

Медии, които не са "вързани" към рублата се забавляваха.

 

Споделено в мрежата: Откраднали сте ми Ладата – запазете я, но съм изумен, как сте я запалили?

 

Съобщение: На Пловдивския панаир гражданин се спира пред първата елеткрическа лада:

- Какъв пробег изминава с едно зареждане? – пита той.

- Зависи от дължината на шнура, -  отговаря представителят на АвтоВаз.

 

***

За сравнение: Румъния произвежда 50 000 автомобила месечно или близо 600 000 броя годишно. Цената на румънския джип 4х4 Дачия SUV е 38 000 лв или по-малко от 20 хил. евро. При положение, че новата руска лада е без нито една екстра, тази разлика е повече от съществена.

Сърбия започна износ на коли в САЩ. Става дума за 3100 коли от модела Фиат 500 L, който се произвежда в завода в Крагуевац. Договорката е "Фиат".

Сърбия ще произвежда 160 000 коли годишно.

 

***

Още едно сравнение, което е направо унизително спрямо Русия, но е факт: Близо 11 милиона коли е произвела японската компания „Тойота“ през 2023 г.

От посолството на Москва в София призовават българските копейки да отидат до останките от МОЧА на 2 ноември, Архангелова задушница, където патриарх Даниил ще отслужи панихида по повод кончината на руското самолето- и автомобилостроене.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2183 |11.10.2024 Шокиращи данни: 293 312 сигнала за онлайн насилие над деца в България за 2024 г. . 1| 2157 |11.10.2024 Експерти предлагат: Да върнем таймерите на светофарите, ще има по-малко катастрофи . 5| 2148 |11.10.2024 Нейкова, ЦИК: Възлагаме профилактика на машините, ако има дефектни - няма да се ползват . 5| 2161 |11.10.2024 Конституционалист: Депутатите не могат да спрат избора на нов главен прокурор, само ВСС може

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads