Реклама / Ads
38| 8944 |21.01.2014 НОВИНИ

Слатинската кметица взела 100 000 от читалище

.
Антоанета Апостолова
За поредна злоупотреба на кметицата на столичния район Слатина Антоанета Апостолова научи Фрог нюз. Този път ръководителката на района е съгрешила в сферата на културата. На своя глава е спряла бюджетната субсидия на читалище „Отец Паисии” и я предоставила на друго. Освен това без основание е съкратила щатните бройки на просветното средище.
 

 

Шеста година Антоанета Апостолова лишава читалище „Отец Паисии” от полагащите  му се средства. Отнела му е над 100 000 лева. Без бюджетната си субсидия културната институция едвам оцелява и дейността й е  замряла. За да не затвори врати поради липса на финанси, кметицата е съкратила от персонала му. В положението на безработен се оказала Светла Рускова, която освен че останала без препитание, но и без обезщетение. На всичкото отгоре читалището й дължало няколко заплати, които не получила. При това положение завела дело и го спечелила. Само че управителят на „Отец Паисии” Ивайло Франц няма откъде да вземе изработените от служителката й пари и да й ги даде. Именно затова се обърнал към столичната кметица Йорданка Фандъкова за съдействие. Предстои да разберем дали градоначалничката ще прояви милозливост или ще подмине с лека ръка проблемната ситуация. Това не е първият зов за помощ на Франц към Фандъкова, но досега тя не му е оказвала подкрепа.

 

Покрай проблема на управителя на читалището изплува и друга нередност на район Слатина. Този път е на заместничката на Апостолова Наталия Стоянова. На запорното съобщение до „Отец Паисии” във връзка със спечеленото дело на Светла Рускова, Стоянова е написала, че в читалището никога не е работила съкратената служителка. Тя изобщо не си е направила труда да провери истината.

 

Има и друго прегрешение на Стоянова. Сляпо е изпълнила заповедта на началничката си за отнемане на бюджетната субсидия на читалището, като  би трябвало да й се противопостави, тъй като по образование е юрист и е  необходимо да знае, че това е нарушение на закона. Но какво може да се очаква от човек, който след проверка на бившия образователен министър Сергей Игнатов стана ясно, че е с фалшива диплома по международни отношения от Киев?!

 

Именно тази госпожа с фалшива диплома в момента е заместник на временно отстранената от работа Антоанета Апостолова. Ако кметицата бъде уволнена, най-вероятно тя ще седне на мястото й и ще управлява по същия начин. Тогава злоупотребите с обществени поръчки ще се увеличат, предполагат служители на общината. Говори се, че Стоянова е облагодетелствала с такива близка до нея фирма. Дали това е така обаче, е въпрос на доказване. Но е факт, че тя не си прави труда да обявява поръчките в Агенцията, което е нарушение на закона.

 

Другата възможност е управлението на Слатина да се поеме от втория зам.-кмет Силва Джелепова. За нея се говори обаче, че е със средно образование, но заради покровителстването й от Апостолова взема заплата на висшист.

 

Трети вариант за ръководител на общината няма, тъй като зам.-кметицата Станка Методиева бе уличена в конфликт на интереси с нейния баща и бе уволнена. При това положение най-добре е за жителите на Слатина Фандъкова да им избере външен човек за кмет с доказан морал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 10036 |16.12.2013 Невиждано: Отстранената кметица на „Слатина” си назначи заместник . 34| 12311 |13.12.2013 Най-сетне! След разследване на Фрог нюз уволниха кметицата Апостолова . 33| 5683 |09.11.2013 Бежанец обвини наръганата Вики, че взела пари да изведе Аладин зад граница . 80| 32843 |28.10.2013 Лавина от оплаквания от кметицата Антоанета Апостолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads