Реклама / Ads
62| 4800 |17.06.2021 НОВИНИ

Слави Трифонов: Силата е истината /обновена/

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
„Не се показвам, защото човек в такава ситуация трябва да се покаже, когато има какво да каже. Не може да се показваш, само защото да се покажеш.“, заяви Слави Трифонов, председателят на политическа партия ”Има такъв народ” в началото на срещата си със студенти в Пловдив, излъчвана на живо във фейсбук страницата му. Той подчерта и че силата е истината, важно е да има свободно слово, а младите хора са най-важните.
 

На първия въпрос, отправен към Слави Трифонов, защо няма да се кандидатира за втори път за народен представител, той отговори:

 

„Защото смятам, че човек трябва да е почтен и искрен, забележете колко човека се кандидатират и после се отказват. По този начин едва не ли заблуждават, защото сменят вота. Аз нося тази отговорност от момента на създаване на политическия проект . Мога да я нося вътре и отвън на парламента. Така ще мога да наблюдавам отстрани. Човек трябва да е искрен с аудиторията. Моето присъствие или отсъствие не променя моята отговорност.“

 

Друг въпрос беше свързан с това, дали предстоящите параментрални избори ще бъдат проведени честно и без корпоративен вот.

 

„Ние не ги реализираме изборите, а служебното правителство, но на фона на това, което беше и след новия изборен закон, всеки един българин по света има възможността да гласува, това право е подкрепено. България е навсякъде, където дори има един българин. Гласуването с машините също ограничава. С машините вотът на хората ще е по-обективно реализиран." - отговори Трифонов.

 

Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН също даде отговор:

 

„Изборите ще са по-обективни. Няма да изчезне корпоративният вот, дори да е на пощенски гълъб, натискът си е там. Работодатели бяха притискани от ГЕРБ супер брутално. Но съществуването им вече не  зависи от тях. Що се отнася до етническия вот и този в гетата, там ще е по-затруднено реализирането. Там е вадене на снимки, кой за какво ще гласува. Заради това има вой срещу машините. Подозирам, че “ Сиела Норм“ се прави на 3 и половина. Имам информация, че предният договор между ЦИК и фирмата е бил за прокуратурата“.

 

Беше повдигната и темата за образованието. Учил 3 години в Германия младеж сподели, че при започване на следването си в Пловдивския университет, кредитите му не са били признати.

 

Трифонов каза, че трябва да има осигурена работна среда, за да може студентите да искат да учат в България и "без шуробаджанащина и калинки".

 

Слави Трифонов бе запитан от студент в Пловдивския университет как си представя един работен ден на един министър-председател.

 

"Не знам защо питате мен. Но ако трябва да си кажа мнението, то нормалния работен ден на един премиер е да прави всичко възможно на базата на квалификацията си. Това с джипката е демонстрация, и то напълно излишна. Ефектът е да радва мисирките в медиите, които му принадлежат. Нормалните хора се възмущават от това нещо. Премиерът на една държава не трябва да има нищо общо с този министър-председател като този от последите 10 години. Премиерът трябва да е завършил престижен университет, да говори няколко езика, да бъде специалист в определени области, да има морал. Бях впечатлен от министър-председателя на Нидерландия, който ходи на работа с метро или колело", каза Трифонов.

 

Относно Република Северна Македония Слави Трифонов, заяви, че Заев се среща с хора, които са "никакви", визирайки Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

 

Докато отговаряше на въпрос за корупцията, Трифонов изтъкна, че ако не бяхме толкова широкоскроени по отношение на принципите, нямаше да достигнем до това ниво на корупцията - "всички имаме вина" - и за медиите, и за отношението на държавните служители към нас.

 

На въпроса "Какво ще кажете на тези, които са лъгани и уморени да вярват", Слави Трифонов отговори, че не разчита на вяра, а на логика и доказателства. Той призова на хората да се уповават на факти, логика и резултати. "Трябва да очакваме резултати и тогава да даваме!" и допълни, че ако няма резултати, трябва да "вземаме гласа си".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5590 |09.06.2021 Трифонов: През последните няколко години някои медии съучастваха в чудовищните деяния на властта . 11| 4101 |08.06.2021 Трифонов: Благодаря на социолозите. На истината не й пука и ще стане ясна на изборите . 21| 4066 |08.06.2021 Партията на Слави се срещна с Херо Мустафа . 15| 3900 |08.06.2021 Ива Митева: Оттеглянето на Слави е достойно. Този път ще опитаме да сформираме правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads