Реклама / Ads
3| 4588 |05.01.2024 НОВИНИ

Случаят "Пламен Пенев": Двама висши служители на МВР в Стара Загора хвърлиха оставки

.
Двама висши служители на Областната дирекция на МВР - Стара Загора подадоха оставки, предаде БНТ. Вътрешният министър ги поиска заради смъртта на Пламен Пенев, който почина при полицейски арест след преследване на 30 декември вечерта.
 

Стоянов днес поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

 

Вътрешният министър след това прие депозираните оставки на двамата ръководни служители. Това са заместник-директорът, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция комисар Пламен Петков, и началникът на "Охранителна полиция" комисар Илиан Илиев.

 

Бившият шампион по борба е починал от задушаване - това по неофициална информация е заключението на съдебните медици, направили аутопсията на 58-годишния мъж.





Според източници, Пенев е бил притиснат до земята от петима полицаи.

 

Заради смъртта му двама служители на МВР вчера бяха отстранени от длъжност и срещу тях са образувани дисциплинарни производства.

 

Пропуски, свъзразни с подготовката и обучението на състава са отчетени по време на срещата на вътрешния министър с шефовете на главните и областни дирекции на МВР. За това Калин Стоянов е разпоредил анализ на цялата нормативна база. Целта е по-качествено обучение и последващ контрол, твърдят от МВР.

 

"Ръководството на МВР предприема необходимите действия. Полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери. Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав", се казва в информация, разпространена от министерството днес. 






Роднините на починалия Пламен Пенев обвиняват полицейските служители в брутално насилие. Адвокатът им все още няма официална инфромация за резултатите от аутопсията.


ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4814 |05.01.2024 Китай и Тайван: Oчертава ли се още една война? . 16| 4787 |05.01.2024 Мартин Димитров: Спекулация е, че в еврозоната инфлацията нараствала двойно . 1| 4114 |05.01.2024 Димитър Ганев: Ротацията на кабинети не е прецедент в историята на България . 12| 4681 |05.01.2024 Въпрос към БСП: Ще се извинят ли на обществото, ако се окаже, че създават изкуствена паника за мигрантите и Шенген?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads