Реклама / Ads
0| 3520 |01.06.2022 НОВИНИ

Случващото се в Украйна вече е “гражданска война” за Русия

.
Русия започна да вкарва тихомълком в обращение терминът “гражданска война” за случващото се в Украйна. Това е рязък завой в курса на Кремъл, който наричаше инвазията си в страната “специална военна операция” за денацификация и демилитаризация.
 

“Гражданска война” бе използвано от председателят на Съвета на федерацията - горната камара на парламента на Руската федерация - Валентина Матвиенко по време на среща в Мозамбик. От думите й става ясно, че Москва е отворена за преговори с Киев.

 

“Отворени сме за преговори. Напълно съм съгласна, че дипломатическите и мирни способи за изход от ситуацията са напълно необходими и от двете страни. Готови сме за преговори и за подписване на споразумение, с което да се сложи край на тази гражданска война в Украйна, и което ще доведе до мир. Не виждаме обаче такава реакция от Киев”, посочи Матвиенко, цитирана от държавната агенция ТАСС. 

 

По думите й преди старта на тази "специална военна операция", Русия е била в непрекъснати преговори със САЩ и западните партньори и е настоявала за "осигуряване на обща, неделима сигурност на европейския континент". 

 

"След като Украйна поиска да стане ядрена държава и когато видяхме как протича военното развитие на украинска територия, как тя се насища с огромно количество оръжия, включително нападателни (...) не ни оставиха друг избор, освен да гарантираме сигурността си", посочи още Матвиенко. 

 

“Вместо тези две територии (Донецка и Луганска народни републики, бел.ред.) да бъдат реинтегрирани в Украйна чрез преговори, тези територии бяха обстрелвани през всичките тези осем години, имаше два сериозни опита за решаване на този проблем с въоръжени средства, повече от 13 хиляди цивилни са загинали. В крайна сметка Украйна отказа да изпълни Минските споразумения, настоя за включването си в НАТО, което, както разбирате, е пряка заплаха за Русия“, подчерта още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2996 |01.06.2022 Гемрания дава на Украйна най-модерните си ПВО системи . 0| 4303 |01.06.2022 Джордж Фридман: Интересите на Америка в Украйна . 0| 3144 |01.06.2022 Наградиха служители от НСО, охранявали Кирил Петков в Украйна . 0| 5010 |31.05.2022 Ричард Данат: За да има преговори, Зеленски ще трябва да приеме, че Русия контролира част от Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads