Реклама / Ads
6| 4932 |23.06.2023 НОВИНИ

Катастрофално налягане е унищожило батискафа „Титан“ на 3800 метра, няма оцелели

.
Подводницата ”Титан”...
Експедиция ”Титан” започна сутринта на 18 юни. Петима души е трябвало да се гмурнат на дълбочина 3800 метра. Пътниците щяха да помогнат на капитана на подводницата, както и да водят бележки за научния експеримент в дълбините на океана. Кулминацията на приключението - членовете на екипажа трябваше да огледат потъналия легендарен „Титаник“ със собствените си очи и да се върнат на повърхността.
 

1 час 45 минути след началото на гмуркането комуникацията с батискафа изчезна.

 

Надежда няма

 

Четири дни хората по света отброяваха часовете - колко кислород ще стигне за оцеляването на екипажа на подводницата "Титан", ако екипът - там, на дълбочина 3800 метра - е жив.

 

Вечерта на 22 юни собственикът на Титан, Ocean Gate, обяви, че хората от екипажа на батискафа са "за огромно съжаление изгубени". „Сега трябва да се примирим, че нашият главен изпълнителен директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и неговият син Сулеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Нарголет, за съжаление не мвогат да бъдат спасени“, се казва в изявление на компанията. Екипажът на батискафа в Ocean Gate беше наречен "истински изследователи, които се отличаваха със специален дух на приключение и дълбока страст към изследването и защитата на океаните". Един от пътниците на „Титан“, британският милиардер Хамиш Хардинг, беше станал космически турист преди фаталното гмуркане и беше един от първите хора, пътували до Challenger Deep в Тихия океан, най-дълбоката известна точка на Земята.

 

Катастрофално налягане

 

Бреговата охрана на САЩ потвърди, че останките, открити в района на потъналия „Титаник“, принадлежат на изчезналата подводница.

Няма надежда за спасение. Хората няма как да оцелеят в подобна ситуация. „Отломките показват "катастрофална загуба" на капсулата с хората. Това е изключително враждебна среда катастрофално налягане. След като това е установено по категоричен начин, ние уведомихме семействата”, каза контраадмирал Джон Мауджър и изрази съболезнованията си на близките на екипажа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2971 |25.10.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването на спортен комплекс „Славия“, понижено налягане в ж.к. „Сердика“ и ж.к. „Красна поляна“ 3 . 9| 3511 |09.09.2021 Шефът на „Александровска болница“: Финансовото състояние е катастрофално . 0| 3503 |03.07.2021 Проверка в Кърджали на инсталациите под налягане, електрическите и газопреносните системи заради пожара . 4| 3358 |02.06.2021 Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads