Реклама / Ads
0| 5477 |11.08.2017 НОВИНИ

София без топла вода заради ремонти

.
Повече от 90 дни, с известни прекъсвания, жители на столичния квартал ” Младост 3” са без топла вода заради серия от ремонти.
 
На 9 май са започнали ремонтите в Младост 3 в карето между бул. "Малинов", "Атанас Москов", "Бъднина" и "Филип Аврамов", които с известни прекъсвания продължават и до днес.

"Първоначално първия път нямахме 40 дни топла вода. Това беше от май до средата на юни месец. Значи уведомяват ни с едни листа на които пише извиняваме се за причиненото неудобство. Сега от сряда няма топла вода. В сайта на топлофикация е обявено, че вода няма да има до 11 септември, което повече от месец и нещо, което е безумие", казва пред БНТ Мартин Христов, жител на "Младост" -3.

От столичната Топлофикация обясниха, че се касае за рехабилитация на 3 километра тръбопроводи. Проблемът обаче е, че ремонтът не е на едно място, а на няколко по-малки, отдалечени една от друга отсечки, което налага и отделни изкопни работи. От там се получава и удължаване на цялостния ремонт. Жителите на Младост са били уведомени 14 дни преди началото на ремонта, както е по закон, а самата рехабилитация е планова, а не аварийна, поради което няма да има обезщетения.

Напомняме, че предстоят масови спирания на топлата вода в цяла София през август и септември.

 

Първото ще бъде само за два дни, от 22 до 24 август, причинено от ремонти по мрежата на "Булгартрансгаз". То ще обхване западните квартали Люлин, Надежда, Обеля, Толстой Захрана фабрика и др.

 

Второто прекъсване на топлата вода ще бъде по-дълго, 12 дни, и ще обхване източните квартали заради ремонт на авариралия през зимата магистрален тръбопровод. Без топла вода от 30 август до 11 септември ще бъдат Младост, Држуба, Студентски град, Дървеница, Изток, Изгрев, Дианабад, Слатина, Гео Милев и др.

 

От Топлофикация напомнят, че през този период сметки за топлата вода на абонатите няма да бъдат начислявани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3981 |11.08.2017 Внимание! Подлезите в София са опасни за живота . 0| 4080 |11.08.2017 Захариева иска подпис на преводач да се заверява от нотариус . 0| 3850 |10.08.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 5259 |10.08.2017 Привилегия: В самоковско село вода има само кметицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads