Реклама / Ads
2| 6504 |28.02.2017 НОВИНИ

Социолог: Гражданите не вярват и не искат да чуят политиците

.
Страхил Делийски и Кънчо Стойчев
Гражданите не вярват на политиците и не искат да чуят какво им казват, посочи политологът Страхил Делийски. Според него политиците не могат да обяснят на хората как ще реформират съдебната система и ще преборят корупцията.
 
"Темата за корупцията беше в състояние да вкара партии в Народното събрание. Сега отново виждаме такъв опит. Не виждам как каквато и структурна реформа да бъде направена, кое е онова нещо, което ще забрани на премиера да комуникира с смс-и или да нахлува на заседанието на висш съдебен орган. Всичко започва от нашия вот и от това какви хора избираме", коментира политологът пред ON AIR.

Той добави, че усещането, че нещо не се случва както трябва, е доминиращо. По думите му липсва нагласата гражданите да чуят какво им казват политиците, защото те просто не им вярват.

Страхил Делийски е на мнение, че партиите не са се заели сериозно с предизборната кампания, защото в централите смятат вота за част от дълготраен изборен цикъл.

"Виждам същото безочливо самохвалство. Говорене на неща, които нямат нищо общо с реалния живот. Проблемът е, че в последните години България продължава да се отдалечава от Европа. С увеличаващо се темпо се отдалечаваме от цивилизования свят", настоя Кънчо Стойчев.

Социологът  подчерта, че изборите са важни и не се съгласи с тезата, че всичко е предрешено. Според него има два варианта за избирателите при сблъсъка Борисов-Нинова.

"Единият е да гледаме като сблъсък на арена и да се забавляваме. Другият е сериозно да наблюдаваме и да разберем кой от двамата е по-способен и искрен, кой повече разчита на интелигентността на българите", посочи той.

Страхил Делийски отбеляза, че му липсва стратегическият разговор за това какво ще се случи след изборите. Той е на мнение, че има негласно споразумение да не се говори за това, произтичащо от притеснението на всички партии да не се провалят при съставянето на мнозинство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3543 |23.02.2017 Българите не одобряват НС и кабинетите, но все още вярват в ЕС . 14| 8110 |31.01.2017 Социолог: Още овации за ген. Радев, Каракачанов, Нинова и Марешки . 1| 4621 |30.01.2017 Посолството на САЩ в София спря визите за гражданите на 7 мюсюлмански държави . 1| 3886 |25.01.2017 Социолог: Радев избра Герджиков, за да не е цялата отговорност върху него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads