Реклама / Ads
3| 4801 |23.03.2019 НОВИНИ

Спаси София: Контейнери пречат по улици заради алчността на Център за градска мобилност

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Инициативата ”Спаси София” показа поредния проблем в столицата. В централната част на града, и не само там, контейнерите за смет са разхвърлени по улиците, пречат на пешеходците и шофьорите и загрозяват града.
 

Разхождате се из центъра на европейската столица на България, наслаждавате се на настъпващата пролет и изведнъж на пътя ви се изпречва контейнер за боклук. Не защото сте се разсеяли и сте кривнали към обособения за него джоб в тротоара. Не - той е просто насред тясното място, по което пешеходците трябва да пресичат.

 

Основна причина за този хаос е алчността на Център за градска мобилност, които не желаят да се лишат дори от едно паркомясто, за да се обособят пространства за контейнерите за смет. Вина носи и Столичната община, която не само игнорира проблема, но и одобрява схемите за разполагане. Едно нещо е ясно - защрихованите пространства до кръстовищата са там, за да осигурят видимост и безопасност, а не за да са резервен вариант за паркиране на автомобили или изоставяне на кофи за боклук.

 

Също факт е, че липсата на какъвто и да е ред и старание от страна на сметоизвозващите фирми е грозна картинка от нашето ежедневие. Обслужващите контейнерите не полагат никакви усилия да ги подреждат на обозначените им места, ако ги има, а ги стоварват както и където могат. Така не просто вдигат излишен шум, но и ги увреждат.

 

Г-жо Йорданка Фандъкова, в нормалните градове контейнерите за смет, особено в централната градска част, се разполагат в обособени за целта места и не се допуска да блокират и загрозяват и без друго тесните тротоари. Знаем, че за Вас подобни гледки са незабележими от служебния Мерцедес, но за пешеходците и туристите, идващи да разгледат София, контейнер, препречващ пътя им е видима и миризлива демонстрация за неспособността Ви да внесете ред в града.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4121 |19.03.2019 Спаси София: Не искаме улица, направена в час по трудово . 4| 4262 |15.03.2019 ”Воля” спаси кворума в Народното събрание . 2| 4478 |12.03.2019 Спаси София: Незабавно премахнете „перките на акули“ от Графа . 3| 4428 |10.03.2019 Католици в Италия спасиха изтезавана българка, жертва на трафик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads