Реклама / Ads
0| 6042 |17.05.2022 НОВИНИ

„Спаси София“ за протеста на градския транспорт: Къде бяхте 15 години?

.
Източник: БГНЕС
Уважаеми служители на общинските транспортни дружества, “Спаси София” защитава всяко независимо участие на гражданите във функционирането на институциите като коректив на порочни и корупционни практики. Ние винаги сме ценили вашата огромна роля за нормалното функциониране на живота в столицата и сме заставали зад вас и вашите права за достойни условия на труд, заплащане и почивка.
 

Това пишат в декларация, изпратена до медиите от „Спаси София“ по повод протеста на служителите на транспортните дружества на територията на Столична община утре /18 май/.  

 

„Днес обаче вие не протестирате, за да защитите своите права!

 

Протестират умели кукловоди, които са готови да ви хвърлят пред гумите на превозните средства, които управлявате, за да спечелят политически битки, от които победители няма да има. Това са същите онези хора, които обезкървиха цялата система на градския транспорт и превърнаха служителите и гражданите в заложници на техните интереси.

 

Виновниците са ясни и се обръщаме към тях.

 

Уважаеми синдикати-ГЕРБ:

 

Къде бяхте 15 години и защо не протестирахте срещу системната разруха в градския транспорт, довела до спад на пътниците, опасни условия на труд и двойно повишаване на моторизацията в града?

 

Къде бяхте 15 години, в които пътната инфраструктура на столицата се разпада и коства живота на десетки граждани?

 

Къде в крайна сметка отидоха милиардите, които трябваше да подобрят градския транспорт и живота в София?

 

Уважаеми служители на общинските транспортни дружества,

 

Благодарим ви за отговорната работа, въпреки всички нечовешки условия, на които ви подлага общинската администрация! Ние заставаме зад вашите искания, но пътят, по който можем да постигнем справедливост, е друг.

 

Министър Събев пое ангажимент за подкрепа на градския транспорт в София след среща с кмета Фандъкова

 

„Спаси София“ призовава за незабавната оставка на всички управители на столичните транспортни дружества - Димитър Дилчев, Слав Монов, Евгений Ганчев, Стоян Братоев – и за оставката на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев. Столицата се нуждае от компетентни хора, които да работят за доброто на нейните граждани, а не да пълнят партийните каси!

 

Благодарим на всички столичани, че разпознават добрите от лошите, честните служители на градския транспорт от корумпираните началници и синдикални лидери, и са съпричастни към исканията за справедливост.

 

Нека не позволяваме на кукловодите да реализират користните си планове и да всяват хаос и напрежение между гражданите на София!“, пишат още от „Спаси София“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5182 |13.05.2022 Ицо Хазарта смъмри "Възраждане": На протеста си пуснахте незаконно химна на Кирил и Методий . 0| 3529 |12.05.2022 Георги Георгиев за протеста на ”Възраждане”: Това е атака срещу лицето на българската държавност . 0| 3042 |10.05.2022 Транспортът в Бургас също е затруднен заради протеста на превозвачите . 0| 3257 |10.05.2022 Полицията секна протеста на превозвачите на входа на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads