Реклама / Ads
0| 3019 |26.09.2022 НОВИНИ

Спешно! Болниците в Търговище и Варна търсят кръв, за да спасят умираща родилка

.
Болниците в Търговище и Варна търсят кръв /АВ положителна/, за да спасят умираща родилка. Това става ясно от постове във Фейсбук на Емил Абаджиев и приятели на родилката. Заради тежкото състояние жената вече е преместена от Търговище във варненската болница ”Света Ана”.
 

 В едно от съобщенията се казва: Здравейте на всички! Много , много рядко влизам във facebook, но осъзнавам силата му като връзка между хората. Затова днес искам да го използвам с един призив към всички вас, призив за милосърдие и съпричастност.


Тази нощ една млада жена стана майка за първи път, но едновременно с това разви едно от най-тежките усложнения на ражданията-. -ДИК!
(За да не се налага да търсите спецификата на този проблем в мрежата ще поясня само, че това е състояние в което кръвта на пациента не може да се съсирва.)
Цяла нощ , няколко екипа от различни профилни специалности на МБАЛ Търговище, се борихме да запазим живота на една млада жена и да дадем възможност на детето ѝ, което бе родено живо и здраво, да може да нарича някого
МАМА.


През тези повече от 12 часа изчерпахме запасите от кръвни продукти на болницата в Търговище и на голяма част от отпуснатите ни от референтният кръвен център във Варна. материали .
Родилката се намира в отделението по реанимация на МБАЛ Търговище и за нея се полагат всички възможни и необходими грижи.
Но когато си с вързани ръце заради липса на жизнено важни елементи за лечението,, не винаги краят е щастлив!


Затова, МБАЛ Търговище организира акция по доброволно кръводаряване.
Всички , които могат и желаят, могат да дарят кръв за Стела.
Кръводаряването ще се извършва в центъра по хемотрансфузия на МБАЛ.
(Кръвен център)


Основната кръвна група от която се нуждаем е АБ положителна.
Времето осигурено за кръводаряване е между 08:00 и 12:00 в понеделник, 26-ти септември..


Кръв мога да дарят всички на възраст между 18 и 64 години.
Отсега благодаря на всички ,които ще се явят.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2888 |25.07.2022 Бум на COVID-19 в Киев, болниците изнемогват . 0| 3155 |18.07.2022 Ако се наложи, болниците ще бъдат снабдени с достатъчно лекарства за лечение на COVID-19 . 0| 3068 |18.07.2022 Връщат маските в болниците на 6 града . 0| 2802 |08.07.2022 Ангел Кунчев за COVID-19: Трябва да се вземат мерки сега, за да не напълним пак болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads