Реклама / Ads
2| 6881 |05.12.2018 НОВИНИ

Специалист за Фрог: Дали оръжията са от „Арсенал“ се вижда от маркировката на производителя

.
Оръжието, намерено в София и Казанлъшко, беше показана пред медиите. Източник: БГНЕС
Всички оръжия имат маркировка на производителя. Разследващите трябва да са наясно дали намерените оръжия са от военния завод „Арсенал“. Ако не са от маркировката се разбира къде са произведени.
 

Това коментира за Фрог нюз специалист от военното производство. Според официалната информация ще бъде извършена пълна проверка на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, при която бяха открити рекорден брой незаконни оръжия и боеприпаси. Разследващите ще проверяват как е било възможно картечници, автомати, пистолети и заглушители да бъдат изнасяни оттам, при това в такива мащаби.

 

От казанлъшката оръжейница „Арсенал” няма официално изявление, но според представители на завода все още няма запитване към техни експерти да направят анализ, дали заловеното при спецакцията оръжие действително е произведено при тях. Твърде вероятно е изобщо да не са произведени в завода, тъй като от година в него не се правят автомати „Калашников“, съобщава Нова телевизия.

 

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов съобщи, че оръжията излизат от завод „Арсенал” в Казанлък, а прокурор Иван Гешев заяви,  че ще извършат сериозна проверка в завод „Арсенал”.

 

Специалист, работещи във военното производство коментира за Фрог нюз, че в официалната информация, тиражирана от медиите се дават хаотични твърдения, които звучат несерозно. Например това, че оръжията, които са намерени са от военния завод „Арсенал“, може да бъде установено лесно.  Всеки военен завод си има маркировка, която поставя на продукцията си. Може да се провери всяко едно оръжие къде е произведено. Преувеличено звучат твърденията, че всичко е от Казанлъшкия завод.

 

Преди дни бившият военен министър Бойко Ноев, коментира в предаването "Лице в лице", че срещу българската военна индустрия има целенасочени действия за разрушаването й и припомни случаите с "Дунарит" и "ЕМКО".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5684 |05.12.2018 Домусчиеви продали 3 пъти по-евтино на Кръстницата горановия апартамент . 10| 15449 |05.12.2018 Колтуклиева: Дали не искат за шеф на КФН да сложат приятеля на Горанов- Бойко Атанасов . 4| 6800 |05.12.2018 Барети пред Фрог: Безобразията в СОБТ продължават . 15| 18193 |05.12.2018 Само във Фрог: Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads