Реклама / Ads
2| 4318 |01.10.2015 НОВИНИ

Спипаха 12-класник да прекарва бежанци през границата ни

.
18-годишният ученик Добромир Д, от гр. Хасково е бил задържан от граничните полицаи, докато се е опитвал да избяга от територията на ГКПП „Капитан Андреево".
 

 Проблемът на ученика е, че се е опитал да превози 12 нелегални мигранти с миниван „Нисан Серена" през границата. Автомобилът е бил с пазарджишка регистрация.

 

С автомобила Добромир е минал без да спре за проверка през турския граничен пункт „Капъ Куле", ударил е машината в последната бариера на турския пукнт, после спира на българска територия, излиза от автомобила и прави опит да избяга. Граничните полицаи го задържат обаче.

 

В автомобила, чиито стъкла са били облепени с части от кашони, за де не виждат пътниците, са открити 12 чужди граждани - две семейства от Сирия и Ирак, които пътуват със седем малолетни деца на възраст от 7 до 14 г.

 

Пред българските власти те обяснили, че били качени на автомобила от кюрдски каналджии близо до граничния пункт „Капъ Куле", за което заплатили в Турция по 250 щатски долара на човек. Добромир Д. е трябвало да ги прекара в България, като същия ден той е преминал пеша границата от Република България за Република Турция. Установено е, че миниванът по документи е собственост на лице от гр. Велинград.

 

12-те чужди граждани от Сирия и Ирак са подали молба за получаване на статут на бежанци, настанени са в Разпределителен център в гр. Елхово.

 

Срещу 12-класника Добромир е заведено бързо производство за превеждане на границата на страната на хора без разрешение на органите на властта - престъпление по чл. 280 ал. 2 точка 1, 3 и 4 от Наказателния кодекс.

 

Разпитани са свидетели, установява се собствеността на автомобила и лицата, които са го управлявали при напускане на страната. Добромир Д. е бил задържан за 72 часа, а след това е с наложена мярка „гаранция" в размер на 1 500 лв.

 

До 7 дни Района прокуратура-Свиленград ще внесе обвинителен акт по повдигнатото обвинение срещу него за прекарване на хора през границата без разрешение на органите на властта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4533 |30.09.2015 27 нелегални имигранти спипаха в микробус край Созополско . 0| 4439 |08.09.2015 Задържаха бургазлия, прекарвал бежанци . 2| 4808 |28.08.2015 Спипаха във Варна издирван от Интерпол руски бизнесмен . 0| 6051 |19.08.2015 Спипаха автокрадеца, плячкосвал при домашен арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads