Реклама / Ads
3| 14849 |03.05.2017 НОВИНИ

Според съда: Бившият главсек на МВР Г. Костов е от национално значение за България

.
Георги Костов
Бившият главен секретар на МВР Георги Костов се оказва личност от национално значение за България. Това става ясно от безпрецедентното определението на съдиите по делото, с което той атакува уволнението си пред Върховния административен съд.
 

Първото заседание е проведено на 26 април т. г., установи Фрог нюз от официалния сайт на ведомството. Като никога до този момент при подобни дела, съдебният състав е поискал прокурор да се включи  още на първа  инстанция. По принцип на този етап обвинители участват единствено, ако се разглеждат казуси с голям  държавен или обществен интерес. 

 

При всички останали дела, обвинението си казва тежката дума едва на последна инстанция. В Протокала от заседанието е записано: „ДА СЕ ИЗПРАТИ на заместник-главния прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура препис от настоящия протокол със становище - да извърши преценка дали прокурор от тази прокуратура е необходимо да участва по делото, тъй като независимо, че е първоинстанционно, то е с публичен интерес и с правна сложност. ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 31.05.2017 г. от 09.00 ч., за която дата и час страните уведомени”.

Юристи коментираха пред Фрог, че при делото на Георги Костов няма нищо по-различно от процесите , в които служители на МВР оспорват уволненията си. С това определение, обаче се дава възможност за още една допълнителна защита в полза на Костов и то още в самото начало. Любопитното е, че подобен жест не е правен до този момент за нито един  служител на МВР, независимо на колко висок пост е бил.  Както Фрог вече написа, името на Георги Костов  се спряга за бъдещ шеф на Агенция „Митници”. Негови приятели-ченгета, обаче не изключват възможността той да се върне отново в сградата на ул. „Шести септември” като главен секретар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3857 |27.03.2017 Според наблюдатели изборите били честни . 1| 3799 |26.03.2017 Бившият консул в Одрин: БГ-мюсюлманите - заложници в битката на две формации . 1| 4407 |24.03.2017 Бившият шеф на ДАИ и още седем души отиват на съд за подкупи . 3| 3873 |09.03.2017 Прокуратурата: Върху главсека Костов не е упражнен натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads