Реклама / Ads
10| 3530 |25.02.2021 НОВИНИ

Сръбското МВР: От България влизат най-много нелегални мигранти

.
Александър Вулин
Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин отправи тежки обвинения срещу Европейския съюз и заяви, че ”от България в Сърбия влизат най-много нелегални мигранти”.
 

"Бежанската криза уби европейската идея за солидарност. Днес ЕС няма ясна позиция по въпроса какво иска да направи с тези хора. В Сърбия значителен брой мигранти влизат от България. В РСМакедония те влизат от Гърция. С една дума - от ЕС през нас отново в ЕС", каза Вулин в сръбския парламент.

 

"Сърбия не предизвика бежанската криза и тук се задава въпросът, защо хората бягат от Афганистан, Пакистан и други държавн, където ЕС и НАТО инвестираха стотици милиарди за изграждането на демокрация и да решават как хората ще живеят там", заяви той.

 

Той заяви, че "Сърбия не може да изпраща армията си по границите, защото такива са европейските правила, а Сърбия върви по европейски път".

 

"Когато става въпрос за коронавирус Австрия изпрати войската си по границата с Италия. И други държави изпратиха войски по границите си, но това е свещеният европейски егоизъм. Ние не сме член на ЕС. Ние нямаме право да бъдем егоисти. Ние сме длъжни да бъдем щедри и велики, но не и онези, които са част от ЕС", подчерта Вулин в отговора на депутатското питане на Арпад Фремонд от Съюза на унгарците от Войводина.

 

Сръбският вътрешен министър похвали "унгарската политика, която защитава собствената си култура и земя".

 

Вулин отново повтори, че "Сърбия няма да се превръща в паркинг за мигранти, защото мигранти и бежанци не е едно и също".

 

"Най-големи заслуги в борбата срещу коронавируса и срещу бежанската криза има президента Александър Вучич. Вучич е единственият свободен лидер на Балканите. Той е единственият, който може да каже истината както на ЕС, така и на собствения си народ. Вучич е велик държавник. Без него да има икономически напредък в Сърбия", каза още Александър Вулин, цитиран от БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3685 |24.02.2021 Ангелов към AstraZeneca: Спешно изпратете 52-те хиляди дози към България още утре . 15| 3731 |23.02.2021 Гамизов: В България се проституира за парите на ГЕРБ и ДПС . 1| 3106 |23.02.2021 Скопие очаква деблокиране от България след изборите – през май или юни . 2| 4369 |22.02.2021 От „Репортери без граници“ призовават журналистите в България да не допускат премиерът да ограничава медийната свобода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads