Реклама / Ads
58| 16413 |08.05.2012 НОВИНИ

Станишев: Първанов не е титанът, който ще събори ГЕРБ

.
Сергей Станишев
Георги Първанов говори за негов екип, съществуващ и действащ като фактически паралелен център в партията. Хубаво е той да бъде огласен публично. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод направените изявления по-рано от експрезидента Георги Първанов и конкурент на Станишев за поста на Позитано 20.
 

 

Станишев призова всички членове на този екип да се кандидатират за Националния съвет чрез таен избор, а не чрез делегирано представителство. Той подчерта, че по никакъв начин не избягва пряк контакт с никой от БСП, но партията има легитимно ръководство и всеки трябва да се съобразява с него, а разговорите трябва да се водят в легитимните органи и институции на партия.

 

БСП не е акционерно дружество, което Георги Първанов и Сергей Станишев да си го делят като пропорции. Партията не е собственост нито на мен, нито на Георги Първанов, нито на Румен Петков, нито на който и да е било друг. Всички ние сме функция на силата и авторитета на БСП и всеки от нас трябва да го помни това цял живот, категоричен беше Станишев.

 

Станишев е категоричен, че е съвършено погрешна тезата и убеждението на президента и другар Първанов, че Бойко Борисов и ГЕРБ могат да бъдат победени в сблъсък на титаните, които вадят два меча и започват да се налагат публично в пряк сблъсък. Според него трябва да има ясно политическо противопоставяне и ясно говорене. Затова смята, че за хората управлението на ГЕРБ е вредно и не може да изведе България от кризата.

 

Станишев обяви още, че няма намерение да води задкулисни кампании и игри, защото на хората им е писнало от такъв тъп политика. Той смята, че най-важно сега е на конгреса БСП да се обедини след съдържателна дискусия по политиките и какви са нашите ясни алтернативи и ангажименти.

 

Цяла България ще ни гледа нас, от дълги години не е имал такъв интерес към конгрес на нашата партия", отбеляза още Станишев. "След като конгресът проведе своето заседание и избере лидер на партията, за всеки в БСП, който искрено желае да преборим ГЕРБ, има достойно място. Президентът Георги Първанов като наш другар има своето място в БСП и в Националния съвет и в нашата кампания, стига искрено да го желае, изтъкна председателят на БСП.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7046 |08.05.2012 И наркотрафикант награден от Георги Първанов . 87| 10345 |08.05.2012 Първанов нападна БСП: Става културно-политическо гето . 18| 6791 |07.05.2012 Трактора криел дружба с Първанов . 41| 6721 |02.05.2012 Станишев бие Първанов в надпреварата за Позитано 20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads