Реклама / Ads
59| 5969 |31.07.2013 НОВИНИ

Станишев: Поканим ли ГЕРБ, президентът е с нас

.
Източник: Булфото
Правени са ми намеци, почти директни, че отношението на президента към правителството може да се промени, ако в него се включи ГЕРБ.
 

Тази бомба хвърли лидерът на БСП Сергей Станишев, без да уточнява кой и кога му е отправил такава недвусмислена оферта от името на държавния глава Росен Плевнелиев, пише „24 часа”. Да сме с ГЕРБ обаче, е невъзможно, отсече председателят на партията мандатоносител. И посочи като най-дебела разделителна линия тефтерчето на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Станишев кипна, че миналата година предишните управляващи изтеглили 980 милиона лева от енергийния холдинг, за да "запушат дупките на слънчицето на Борисов - Симеон Дянков", а днес той давал отвън акъл как да се оправи държавата. Освен това правителството на Бойко Борисов изяло оперативния резерв за непредвидени разходи и завещало разбит Съвет за тристранно сътрудничество, който сегашната власт мъчително възстановявала.

След вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на БСП шефката на парламентарната социална комисия Корнелия Нинова обяви поредица от добри новини. Партията мандатоносител ще настоява правителството да намери начин за увеличение на минималната заплата от 1 октомври.

"Вадим 40 млн. лв. за хората с увреждания и други 40 млн. лв. за ваучери за храна. Месечната помощ за 22-те хиляди деца със специални нужди се увеличават от 189 на 217 лв.", изреди още Нинова.

БСП възлага на кабинета да направи финансова инжекция от 8 млн. лв. в пазара на труда. Това ще смекчи удара за 32 158 души, които ще останат поетапно без работа от август до декември след изтичането на заетостта им по програма "Развитие на човешките ресурси".

Макар че в лицето на ГЕРБ не вижда партньор, Станишев два пъти подчерта, че очаква от партията на Борисов подкрепа по конкретни политики - например тези в енергетиката. И напомни, че БСП има пакет от мерки за защита от монополите. Сред тях е възможността да не плащаш сметка за ток, вода или парно, ако е с 30% по-висока от предишната, докато доставчикът не я обоснове. Това със сигурност влизало в сила от новия отоплителен сезон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 5855 |30.07.2013 Станишев: Вето на актуализирания бюджет ще е прецедент . 49| 5334 |26.07.2013 Станишев: Протестите са заради липса на морал и прозрачност в политиката . 37| 5151 |25.07.2013 Станишев: Ние сме готови за диалог, в т.ч. и с ГЕРБ . 98| 5371 |23.07.2013 Станишев: Пълним дупките, създадени от Симеон Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads