Реклама / Ads
0| 4889 |22.06.2007 НОВИНИ

Станишев разговаря в Брюксел за съдбата на медиците ни

.
Няма международен форум, на който да не повдигаме този въпрос и да не търсим конкретните механизми за неговото решаване, каза премиерът Сергей Станишев в навечерието на поредните разговори, които той ще проведе с високопоставени европейски политици в Брюксел. Възможно е пак в Брюксел днес да се дебатира и по сделката между ЕС и семействата на заразените деца.
 

Споразумението за съдбата на сестрите най-вероятно ще бъде обявено днес в Брюксел, надяват се медиите у нас. Би трябвало да станат ясни условията на сделката между семействата на заразените със СПИН деца в Джамахирията и Международния фонд за Бенгази. Членството на България в Европейския съюз създаде много по-добри шансове за по-скорошно решаване на проблема с нашите медицински сестри в Либия и за връщането им в България, заяви българският министър-председател Сергей Станишев. Станишев ще разговаря по тази тема с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, с канцлера на Германия г-жа Ангела Меркел, с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, с комисарката Бенита Фереро-Валднер, с португалския премиер, който поема следващото председателство на Европейския съюз. Няма международен форум, на който да не повдигаме този въпрос и да не търсим конкретните механизми за неговото решаване, добави Станишев. Той изрази увереност, че българските медицински сестри и българските граждани виждат разликата между онова, което е било до декември миналата година, когато България не беше член на Европейския съюз и сега, когато Европейският съюз зае много ясна позиция и се ангажира пряко с казуса за сестрите. "Фрогнюз" напомня, че над 1 милион подписа в защита на сестрите ни в Либия дадоха на германския канцлер Ангела Меркел близките на Валя, Валентина, Нася, Снежана, Кристияна, Здравко и Ашраф.

Европейските лидери започват днес и втория кръг от преговори относно текста на новия европейски договор, след като вчера напрегнатите дискусии не отбелязаха напредък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5044 |21.06.2007 Европейски глави и Станишев бистрят бъдещето на конституцията . 0| 6271 |16.06.2007 Станишев: Не е важна БСП, а държавата. Нека се изпокараме, но да се обединим . 0| 7745 |22.05.2007 Йовка Димитрова от „24 часа” сменя президентския ресор с Брюксел . 0| 6308 |06.05.2007 Президентът Първанов : Действията на Станишев са закъснели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads