Реклама / Ads
151| 18495 |16.10.2013 НОВИНИ

Станишев срещу ГЕРБ : Ще ми говорите за чистка, безсрамници!

.
Източник: Булфото
По време на управлението на ГЕРБ са сменени 4 изпълнителни директори в АПИ. Росен Плевнелиев като министър в МРРБ уволни 200 души, а Лиляна Павлова 150 души, вие ли ще говорите за чистка, безсрамници, избухна Станишев. Всички сте заложници на прищевките на един човек, отсече лидерът на БСП по време на обсъждането на вота на недоверие в парламента.
 

Спомням си една фраза, в която бе заявено от бившия премиер „Аз съм за намаляване на ДДС, но в момента ситуацията налага да няма промяна, ако обаче се наложи, няма да се поколебая да вдигна ДДС“. Благодаря на ГЕРБ, че най-накрая се опитват да влязат в роля на някаква опозиция. Сега проличава какво е разбирането на ГЕРБ що е опозиция, обърна се към групата Станишев.

Бойко Борисов каза, че иска да пречи на управляващите и на правителството – това и правите от първия ден на изборите. Видяхте, че с външен натиск няма да го свалите това правителство. Сега имате нова стратегия – да се намали максимално ефективността на парламента. Сега т.нар. опозиция обезсмисля вота на недоверие – да посочи проблем и да предложи решение, каза Станишев. Правите вотове на дупка, за да угодите на прищевките на 1-2 от ръководството на ГЕРБ, че не са заели постовете, които заемеха до момента. Ами няма да ги заемат повече, отсече Станишев. Ако имахте по-добър потенциал трябваше да изберете по-защитима тема – избрахте тази тема, за да се хвалите.

Да, имате две довършени магистрали, призна Станишев и посочи Люлин и Тракия. Това е добре, поздравления, но 4 години това беше единствения смисъл на съществуването на това правителство каза Станишев. Той се обърна към ГЕРБ с обвинение, че според тях регионалната политика е някой да се тупа в гърдите и да реже лентички. Всички тежки диспропорции се превърнаха в пропаст в здравеопазването, образованието и останалите политики, припомни Станишев. Магистралите на Бойко Борисов не са повече от тези, които са построени от Тройната коалиция. Защо оскъпихте с 60 млн. лв. магистрала Люлин, а Тракия с 18 млн. лв., попита Станишев. Колко пъти Борисов ходи на Дунав мост 1 и 2, за да инспектира дупките – голямо качество, голямо нещо, иронизира лидерът на БСП.
Защо не се хвалите, че спряхте разплащанията с малките фирми и фалирахте малките дружества, доведохте огромна безработица, защо закрихте съвета по децентрализация, попита лидерът на БСП и продължи с критиките, че ГЕРБ са намалили с 20% бюджетите на общините. Имаше диспропорция в отношенията към общините според цвета на кметовете, каза Станишев. Защо само 67 общини са в програмата, която измислихте региони в растеж. Не представихте никаква обосновка, обвини ГЕРБ лидерът на БСП. Парите за Южната дъга -80 млн. лв. бяха дадени от републиканския бюджет, за да може Бойко Борисов да реже лентички, припомни Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 5301 |16.10.2013 ГЕРБ внася трети вот в петък . 28| 5309 |16.10.2013 Има кворум за вота на недоверие! Сидеров: ГЕРБ нямат аргументи . 46| 6630 |16.10.2013 Д-р Михайлов: ГЕРБ е камикадзе в парламента . 70| 6838 |16.10.2013 Мая Манолова:ГЕРБ са карикатура на опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads