Реклама / Ads
171| 6973 |01.05.2012 НОВИНИ

Станишев на трибуната, Първанов сред народа на 1-ви май

.
Днешният първомайски протест на левицата събра две емблематични личности за лидерство в БСП на площад „Народно събрание“. И докато Станишев нахъсваше от трибуната симпатизанти и членове на столетницата да изразят възмущението си от управлението на ГЕРБ, доскорошният президент Първанов предпочете да остане “човек сред народа”. Слял се с тълпата, той остана назад от шествието и без микрофон.
 

  

Бившият президент обясни пред медиите, че решението да не бъде сред висшето ръководство на партията днес, не зависело от него. Бил сред протестиращите по традиция, тъй като всяка година празнувал 1-ви май.

 

Закичен с полски цветя и букет в ръка пък лидерът на БСП бяви, че 1-ви май е както изстрадан ден, така и символ на надеждата, защото “трудът създава и съзидава”.

 

В пламенната си 20-минутна реч Станишев говори главно за проблемите пред българската икономика, за несправедливостта, която настоящият кабинет е създал между бедни и богати. Кулминацията на изказването му беше свързано със спрения проект за изграждане на АЕЦ “Белене”, когато се чуха и призиви за оставка.

 

Бившият премиер призова всеки от събралите се на площада да се включи към инициираната от БСП подписка за свикване на референдум по темата. Станишев си постави за цел за три месеца да се съберат минимум 500 хиляди подписа.


Станишев призова близо 3000-те граждани, които се бяха събрали на площада, за обединение на левицата и подчерта, че предстоящият конгрес след три седмици е първата стъпка за спечелване на следващите парламентарни избори.

 

Междувременно по инициатива на комсомолците в БСП във въздуха над площада се издигнаха няколко огромни балона, пълни с хелий. На тях бяха изрисувани ликовете на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и парламентарната шефка Цецка Цачева, като символ на въздуха под налягане.

 

Младите социалисти бяха подготвили още една изненада – касички, в които да се събират жълти стотинки за “кърпене на републиканския бюджет”. “Бюджет та дрънка”, така те определиха състоянието на държавната хазна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 6531 |28.04.2012 Станишев: Възможни са провокации от ГЕРБ при подписката за "Белене" . 19| 6530 |25.04.2012 Станишев отсече: Няма съгласие за енергийната сигурност . 35| 49363 |25.04.2012 Н. Слатински: Службите са зле, а Плевнелиев говори като Първанов . 43| 6529 |25.04.2012 Я. Янев: Кунева и Първанов да си кажат богатствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads