Реклама / Ads
2| 3608 |02.10.2017 НОВИНИ

И старите пенсии – преизчислени

.
Източник: БГНЕС
Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт, заявява лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 

По думите на Каракачанов стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство, е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността.

Според лидера на ВМРО пресичането на измамите около фалшивите инвалиди пенсии ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева.

Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество, отбелязва Каракачанов. Инвалидните пенсии в България получават около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние, допълва Каракачанов и посочва, че има феномен "инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях", което по думите му е недопустимо. Лидерът на ВМРО подчертава, че не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се, а за ограничаване на измамите и вече са в ход реални действия в тази област.

Според него една от най-онеправданите групи в България - българските пенсионери, е поставена в недопустими социални условия. Ето защо е важно отново да обърнем внимание, че дългогодишната ни битка за правата на нашите майки и бащи пренесохме и по време на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет с ПП ГЕРБ, допълва Красимир Каракачанов.

Той отбелязва, че благодарение на това над 800 хил. български пенсионери днес ще почувстват реално промяната в своя жизнен стандарт. Каракачанов припомня, че минималната пенсия в България от днес е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение след встъпването на Обединени патриоти в управлението, отбелязва лидерът на ВМРО.

Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет, заявява още Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5395 |26.09.2017 Промени в ТЕЛК, измамници остават без пенсии . 1| 4280 |24.09.2017 Шеф на НОИ: С 3,8 % скачат пенсиите през 2018 г. . 0| 4648 |22.09.2017 Минималните пенсии стават 200 лв. от 1 октомври . 6| 7667 |21.09.2017 Скандално броят на инвалидните пенсии нараснал над 3 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads