Реклама / Ads
2| 4294 |15.03.2019 НОВИНИ

Стартира първата национална кампания за насърчаване на дарителството ”БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА!”

.
У нас стартира първата национална кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА! Зад инициативата стои обединение от 12 утвърдени граждански организации, които са убедени, че демократичността и просперитетът на едно общество са гарантирани от силата и устойчивостта на гражданските организации в него.
 

БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА дава възможност на каузи от всички краища на България да достигнат до повече хора и да намерят поддръжници чрез онлайн платформата www.bulgariadariava.bg. Предвиждаме широка комуникационна кампания, за да популяризираме каузите и мотивираме повече хора да се включат с дарение. Тя ще започне в средата на март 2019 г., а същинската дарителска акция е предвидена за периода 22 - 31 март 2019 г.

 

Убедени сме, че прозрачността на онлайн платформата, критериите за включване на организации и каузи, както и условието за отчетност на набраните средства от кампанията ще повишат доверието към неправителствения сектор. БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще помогне и за повишаване на уменията на организациите в представянето на техните каузи и набирането на средства. Инициативата не е еднократна и се планира да продължи през годините, като набира популярност и обществена подкрепа.

 

-БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е резултат от съвместните усилия на 12 от най- успешните граждански организации

 - идеята, зад която застават инициаторите е, че всеки може да участва в решаването на важни за него социални проблеми, като дарява за гражданска организация, работеща в съответната сфера

- целта на кампанията е да срещне каузи от всички краища на страната с дарители, които да ги подкрепят

 

Инициатори:

 

Български дарителски форум 

Български център за нестопанско право

Български фонд за жените

Българско дружество за защита на птиците

Международна награда на херцога на Единбург-България

Национална мрежа за децата Център за приобщаващо образование

Фондация „Заслушай се“

Фондация „Светът на Мария“

BCause: в помощ на благотворителността WWF – Световен фонд за дивата природа, Дунавско-Карпатска програма

България УНИЦЕФ България

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4031 |15.03.2019 Изтича срокът за документите за първата кандидатстудентска кампания в СУ . 2| 4589 |14.03.2019 Румен Овчаров: Проектът АЕЦ „Белене“ се рестартира формално . 3| 3764 |13.03.2019 МС одобри Национална стратегия за активен живот на възрастните хора . 5| 3992 |13.03.2019 БОЕЦ: Опростете задълженията на болниците, въпрос на национална сигурност е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads