Реклама / Ads
0| 3560 |27.04.2022 НОВИНИ

Партията на Ралица Симеонова, известна като ”проект Стефан Янев”, ще се учреди на 5 май

.
Ралица Симеонова
В началото на месец май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Това каза пред БНР Ралица Симеонова, която е главен двигател на проекта.
 

Тя посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

 

„Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване“, заяви тя.

 

„Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет“, допълни Симеонова.

 

"Партията на Ралица Симеонова", както я наричат вече някои от запознатите с кухнята на новата политическа структура, щяла да привлече също крайни националисти, които са били вече в редиците на други патриотични организации, но са изпаднали заради скандали и нереализирани домогвания за постове.

 

Ралица Симеонова бе шеф на кабинета на Янев, когато той бе служебен премиер. След като стана военен министър в кабинета "Петков" първото нещо, което направи Янев бе да издигне Симеонова за свой заместник. Това предизвика слухове за техните отношения в правителството. В МО пък се говорело, че всъщност тя командва министерството. Самият Стефан Янев не се задържа дълго на поста, защото заради непремерени изказвания, му бе поискана оставката от премиера Кирил Петков. Заедно с него министерството възмутена напусна и Ралица Симеонова.

Този път очевидно тя е решила да се реваншира с партия, която ще оглавява Янев, а тя ще е моторът зад него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3722 |18.04.2022 Криптокралицата Ружа Игнатова е освободена от българско гражданство . 0| 3252 |15.04.2022 Стефан Янев казва до май за партията си . 0| 5132 |17.03.2022 Нинова да прочете историята на партията си, преди да говори нелепици за Украйна . 0| 2993 |13.03.2022 ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads