Реклама / Ads
10| 5523 |02.11.2020 НОВИНИ

Стефан Командарев: Вече сме в ситуация на свободно падане

.
Стефан Командарев
Сегашният хаос и безумие не са резултат от коронавируса, а от натрупани от десетилетия неща - няма лекари, няма сестри, затова сме на това дередже. Вече сме в ситуация на свободно падане и вариантът е най-горчивото хапче, каквито са тежките мерки, за да спре това всекидневно нарастване на броя на заразените и починалите от Covid-19.
 

Това каза пред БНР завършилият медицина режисьор Стефан Командарев.

 

Според него в България са се натрупали няколко кризи.

"Съвпаднаха медицинска криза, политическа криза, лошо управлявана пандемична ситуация, също и неща, които от десетилетия са се трупали като проблеми в нашето общество. Плюс неравенството, което става все по-голямо, включително и по отношение на медицинската грижа - едни чакат с часове и не могат да стигнат до болниците.", коментира той ситуацията.

 

"Проблемите в здравната система, която е все по-опоскана. Огромната морална и ценностна криза. Забравянето какво е добро и зло, какво е солидарност, отговорност. Всички тези неща бяха много преди коронавируса, пандемията ги потенцира. Съвпадането на тези неща доведе до взривоопасна смес", допълни режисьорът.

 

Командарев беше категоричен, че не харесва т.нар. локдаун, но вече е изпуснат моментът на градиране на по-леки мерки, за да се предотврати бумът на епидемията и да се запази здравната система от колапс.

 

Режисьорът сподели, че в момента снима документален филм за донорството и вече намаляват постепенно снимачния период заради все по-трудната ситуация.

 

"Опитвам да призовавам за солидарност, отговорност и здрав разум, защото от това има нужда нашето общество, в което обикновено всеки се спасява по единично. От трудна ситуация можем да излезем обединени с отговорност между нас. Не е имало момент, в който да съм спрял и да съм се скрил в пещера, за да не ме намери коронавируса. Не е необходимо. Човек трябва да бъде активен", каза още Командарев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5301 |02.11.2020 Българите в Белгия: На 1-ви ноември повече от всякога ни е срам от Борисов и Гешев /видео/ . 7| 5270 |01.11.2020 Единни сме силни: Десетки са вече пред Народната библиотека . 6| 4563 |01.11.2020 Просветният министър: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора . 10| 5031 |31.10.2020 Гърция затяга мерките срещу COVID-19. Въвеждат вечерен час, заведенията затварят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads