Реклама / Ads
37| 7513 |26.02.2011 НОВИНИ

Кр. Стефанов: НАП се самосезира по случая Цветанов

.
Красимир Стефанов
През последните 20 години действащи политици от такъв ранг не са проверявани.Проверяваме хора, които са декларирали доходите си пред Сметната палата.
 
Аз приканвам всеки, който мисли, че една проверка е нещо просто, да дойде и да поиска да го проверим от НАП. Да видим колко хора ще се откажат от банковата си тайна, призова от ефира на Нова тв шефът на НАП Кр. Стефанов.

Цветанов е първият гражданин, който е дал съгласие да бъде обявено финансовото му положиние пред цялото общество.

Стефанов обясни, че НАП не е чакала, а са се самосезирали по повод на това, че в обществото е излязла информация за имотното състояние на Цв. Цветанов и са започнали проверка. Нека НАП не се използва като репресивен инструмент, призова шефът му.

Двама наши служители са ровили в архивите, ако са виновни това води до дисциплинарно уволнение и до разследване от прокуратурата, каза още той.

Всеки, който заобикаля законодателството, следва да очаква да бъде проверен
, заяви Стефанов.

Frognews.bg припомня, че по-рано днес Кр. Стефанов даде интервю в ефира на Седмицата по Дарик радио.

НАП си е свършила перфектно работата – проверката е извършена както трябва
, каза той.

Аз публично докладвах проверката. Аз още сега мога да се подложа на детектора на лъжата, като призовавам и Петков да го направи. НАП нищо не е покрила по време на проверката, обяви гостът и допълни, че ще покани и Р. Петков да отговори дали е оказвал натиск за ревизионни проверки върху М. Мургина.

Нееднократно съм ходил при министър Цветанов, но това ми е работата, след като извършваме хиляди проверки. Нормално е и да говорим за неговата проверка, поясни действията си шефът на НАП.

През последните 20 години действащи политици от такъв ранг не са проверявани. Ние всяка година проверяваме хора, които са декларирали доходите си пред Сметната палата, около 200 души. Проверявали сме зам.-министър, каза Стефанов.

Паричният поток на семейството е направен ден по ден; всички харчове на семейството са отразени – чисто процедурно срокът от 4 месеца не е дълъг.

За мое съжаление тъстът и тъщата не дадоха съгласие за разкриване на банковата тайна и не мога да стигна докрай, обяви Стефанов и цитира даренията, които те са направили на Цветанов.

В понделник ще се запозная с г-н Дачков. Това, което показаха, не е от НАП. Информацията от Галерия не е от официалната информация на НАП, но някой е ровил в информационната система, съобщи шефът на НАП.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5927 |30.12.2010 Кр. Стефанов: НАП води война с корупцията . 0| 4988 |10.09.2010 Кр. Стефанов: Навсякъде данъчните имат он лайн достъп до банковите сметки . 2| 5266 |01.09.2010 Д. Гяуров: За Доган прокуратурата може да се самосезира . 3| 5259 |07.06.2010 Кр. Стефанов: Данъчната администрация проработи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads