Реклама / Ads
81| 5943 |13.03.2009 НОВИНИ

Стоян Ганев: На България й трябва политическа чистка

.
Сегашната политическа класа трябва да се измете. Политическият елит в България, формиран десетилетия, е среда, в която виреят политически бацили, заяви по радио К2 Ганев.
 

 

„Разделителната линия в момента в България не е между десни и леви, а между корумпирани и некорумпирани. Крайно време е някой да започне истинска битка срещу главатарите на организираната престъпност, с мафията. Това е основното, което трябва да определя усилията на политиците и по което хората трябва да съдят за един или друг политик”, обяви в интервю за радио К2 Стоян Ганев от САЩ.

Пред Илияна Беновска Ганев продължи: „Всички правителства от последните четири мандата и особено от последните два – на царя и на тристранната коалиция се характеризират с открити престъпления и това не го казвам аз, а ЕС на най–високо равнище. Той им наложи санкции, осъди ги за ограбване на държавата. А сега в условията на криза тези престъпления стават двойни. Тройната коалиция е ярък пример за хора (може би не всички), които начело с премиера, носят юридическа отговорност по наказателния кодекс. При нас икономическата криза е перманентна. Няма да има изход от страхотната бедност на хората, ако не се ликвидира корупцията”.

„Сегашната политическа класа трябва да се измете. Политическият елит в България, формиран десетилетия, е тази среда, в която виреят политически бацили. Необходими са нови политици, които няма да нанасят вреди на държавата, за тях трябва да гласуват хората” – категоричен беше Стоян Ганев. Той каза, че ако България е законова държава, политическата класа може да се прочисти по юридически път, но от независима прокуратура, която стриктно изпълнява законът. „Необходима е политическа чистка, без нея ще има фалшиви приказки. Затова политиците и организациите, които не се страхуват от война на живот и смърт срещу мафията, обхванала страната и икономиката. Жури от 12 съдебни заседатели в съдебната система, промяна в структурата на полицейската система, конституционни промени са част от мерките, които трябва да се приложат, защото те са доказали ефективността си в ред други държави. Това би било една политическа революция в България”, буквално артикулира Ганев.

Най–близко до идеалната схема е партията на Бойко Борисов, обяви Стоян Ганев, който отчете, че намеренията на Борисов в борбата с корупцията били сериозни. Ако ГЕРБ състави сам кабинет, не му е необходимо да кани други, познати лица. По–добре непознати, отколкото Иван Костов, който ни е много добре познат, да влезе в правителството, добави Ганев. „Костов може да е експерт, но участието му в правителството няма да позволи на останалите да се разгърнат в борба с организираната престъпност.” „В последните месеци Яне Янев от РЗС, заедно с Д. Абаджиев, разви дейност, която замества цялата опозиция, която в България е толкова фалшива, колкото и управляващите. Янев води истинска битка с хора от мафиотизираната система на управление на тройната коалиция. Мотивацията в управлението е главен критеий, затова такива хора биха били много ефективни в него. Далеч съм от това да съветвам Борисов, защото той е политически ерудиран, но бих казал, че той има нужда от хора, които не са политически корумпирани. Не бих могъл да пренебрегна и ролята на „Атака”, на тях корупцията също им е чужда и редом с националните интереси, които те си поставят, Волен Сидеров показва, че имат твърдото намерение да променят сегашната политическа върхушка. Г–н Мартин Димитров също е много образован човек, но вътре в СДС има хора, обвързани с правителството на Костов. А присъединят ли се и партиите на Софиянски и Бакърджиев към тях, ще възникнат много въпросителни в негативен план. Хората са гневни, те искат възмездие, което значи справедливост”, обобщи Ганев.

„В политическо отношение аз помогнах на Симеон Сакскобургготски и му повярвах. Няма нищо престъпно в това, престъпното е, че царят, който беше обещал да промени България, не го направи. Сега бих призовал хората да гласуват за ГЕРБ, „РЗС”, „Атака”, но СДС–ДСБ не стават за управление, защото в тях има корумпирани”, каза в заключение Стоян Ганев по радио К2.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4785 |10.03.2009 Станишев пред Евронюз: България е със собствен план за действие . 10| 4813 |09.03.2009 Световната банка: България губи 1/4 от емигрантските пари през 2009 г. . 11| 6239 |09.03.2009 БСП рейд в Ямболско; Ямбол трябвало да се казва Дъбилин . 74| 5773 |08.03.2009 Стоян Ганев: Връщам се, нужно е възмездие!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads