Реклама / Ads
35| 4500 |11.11.2010 НОВИНИ

К. Стойчев: Отваря се дясна ниша; Е. Дайнов: Дясна ниша не се пълни с леви генерали

.
Какво ще е президентското формирование, гадаят специалисти
Първанов се чувства неудобно в партийни дрехи, затова иска да направи голямо ОФ, добави Дайнов; Първанов е партиен човек, филиз на лявото, контрира Стойчев.
 

- Много спекулации се излязаха по темата АБВ, обяви по БТВ социологът Кънчо Стойчев, според когото се създавал свръхинтерес, а това било неоправдано. Кой ви е казал, че Първанов прави партия, попита той и добави, че не била направена заявка за такова нещо. Има увеличена активност на президента за стимулиране на обществена дискусия, това щяло да зачести и ще се институционализира дебатът за формулиране на алтернативна политика, обясни той. Към днешна дата нямало стимулиране на електорална инициатива.

- Когато президент организира нещо, то не е толкова безобидно, контрира политологът Ев. Дайнов. Първанов насъбра много власт през последните години, коментира той и напомни, че Първанов се е зарекъл да остане в политиката. Повтаря се параболата на ГЕРБ, отчете той, но каза, че Първанов не може да зададе никаква алтернатива с лицата, които е събрал.

- Хипотезата, която колегата застъпва, е, че Г. Първанов е глупав политик и не може да направи подобно нещо, репликира Стойчев.
- Не аз казах глупав, вметна Дайнов.
- Отваря се огромна политическа ниша вдясно, каза Стойчев и каза, че десните са на ход и те могат да спечелят много гласове, ако не се активизират. Но ако дясното остане свободно, ще се намери политически деец, да го запълни, обяви Стойчев.
- Дясна ниша да запълни с леви генерали!, учуди се Дайнов. Това е агитка на БСП, това не са граждани и те няма да родят гражданска инициатива.
- Ами ако Първанов е тръгнал да застреля БСП?, предположи Стойчев. БСП не е в цветущо състояние и ако Първанов мобилизира периферията, какво лошо?
- Единственото полезно нещо, което може да излезе от тази работа, ако ти си прав, би била червената коалиция. Ти бъркаш човека,защото той се чувства неудобно в партийни дрехи, затова иска да направи голямо ОФ. В главата му партиите са ограничители, а не двигатели, каза Дайнов.
- Първанов е партиен човек, филиз на лявото, контрира Стойчев.
- Ако прерасне в партия, това формирование ще бъде алтернатива на ГЕРБ, отсече Дайнов.
- Не мисля, че в президентските избори то може да се включи с електорат и с лице, може би само с влияние и пропаганда, каза Стойчев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5811 |06.11.2010 Отварят се евроврати за българчета от диаспората . 0| 4764 |17.04.2010 Парламентът отваря врати за граждани . 17| 7184 |19.02.2010 Цветанов: Всички знаят, че Хамстера е дясната ръка на Трактора . 5| 4640 |07.09.2009 57 стъпки отварят пътя на съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads