Реклама / Ads
6| 5766 |28.01.2016 НОВИНИ

Стреляха безразборно по жилищен блок в София

.
Стреляха безразборно по жилищен блок в София. На 26 януари сутринта жители на столичния квартал "Дианабад" са се събудили от силни гърмежи. 8 бойни патрона са изстреляни към спалните на 4 апартамента, съобщава БНТ.
 

По чудо няма жертви и пострадали, хората обаче са в шок от случилото се. Полицията е заловила извършителите. В 5.20 ч. два куршума пробиват стъклото на апартамента на третия етаж и минават малко над спящата Татяна. Спира ги гардеробът. "Ако в този момент съм била станала, едната от осколките се забива на 1.58 м. Аз съм 1.64 м. Представете си къде щеше да се забие - в главата директно", казва Татяна Жековска - собственик на засегнат апартамент. Други два куршума се забиват в терасата. В съседния вход под обстрел са три апартамента. "При мен има един куршум забит на същата височина на каквато е и главичката на детето ми, на 8 годинки. Просто разстоянието между главата и куршума е два метра", разказва собственик на друг засегнат апартамент. В долния апартамент има три попадения, като едното попадение е било до спящото момиче, буквално на метър от нея. В бюлетина на МВР от 26-ти не се появява информация за инцидента. От пресцентъра обясниха, че там съобщават само за най-тежките престъпления. Полицията обаче е реагирала веднага на сигнала за стрелбата. Арестувани са двама мъже и една жена. "Едни симпатични младежи ей тука се напиват, отиват на дискотека, напиват се, вземат един боен пистолет и гърмят срещу нас", възмущава се Татяна Жековска. "Те са били с един черен джип "Мерцедес" S класа. Бяха го залостили долу полицаите и разпитваха шофьора, а същият, стрелецът веднага е избягал с пистолета, но е бил заловен два часа след това", обясни собственик на друг засегнат апартамент. В момента се води досъдебно производство. Извършителите вчера са освободени от ареста. Обяснението на Районната прокуратура е, че се извършват експертизи кой точно е произвел изстрелите. Едва след като това бъде установено, ще има повдигнати обвинения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5906 |12.12.2015 Стреляха по турския вестник „Хюриет“ . 0| 5142 |26.11.2015 Намериха пистолета, с който разстреляха наркодилъра в Поморие . 2| 4955 |16.11.2015 Разстреляха мъж пред заведение в Поморие . 17| 6398 |28.10.2015 Първо във Фрог: Полицаи стреляха по бус и кола с бежанци край Елин Пелин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads