Реклама / Ads
0| 4940 |01.01.2015 НОВИНИ

Студ и заснежени пътища в 15 области

.
Жълт код в 15 области
В първия ден на Новата 2015 г. заради ниски температури е обявен жълт код за 15 области в страната. Справка на Националния институт по метеорология и хидрология показа, че той е обявен за областите: Кюстендил, София, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич.
 
Пътищата от републиканската пътна мрежа - магистралите и пътищата първи и втори клас са почистени и обработени. Проходими са при зимни условия. Отменено е бедственото положение в област Враца. Там всички пътища са отворени и почистени. Нормализира се и обстановката в област Монтана, където също бе отменено бедственото положение в общините - Лом, Медковец и Якимово. Постепенно се нормализира обстановката в Западна България. Във Видинска област са отворени за движение и трите проблемни заради снега направления. Почистена до асфалт е пътната настилка на главен път Е-79. Остават ограниченията за автомобили, преминаващи през прохода „Предела", където е въведено ограничение за движение с вериги.

Забрана има и за товарните автомобили да се движат с ремаркета и полуремаркета през трите прохода в Смолянска област „Печинско", „Рожен" и „Превала", съобщиха от Областно пътно управление в града. Товарните автомобили трябва да се движат без ремеркета и полуремаркета и по направления Доспат - Батак и Борино - Гоце Делчев. От Областното пътно управление предупреждават и за активизирало се свлачище по направлението Кричим - Девин. На места в областта продължава да превалява сняг. Пътните настилки са заснежени и на места заледени, но се обработват и опесъчават. 12 машини опесъчават пътищата в област Силистра. Настилките са заледени, опесъчени, почистени. Времето е облачно, студено, с температура между 10 до минус 8 градуса, духа умерен до силен вятър. Няма валежи. Проходимостта е при зимни условия.

Няма затворени пътни участъци, движението се извършва при зимни условия. Настилките са мокри, заснежени, обработени. Котленският проход е забранен за движение на товарни автомобили над 10 тона, те използват обход през проходите Ришки и Република. Остава опасността от падащи камъни в прохода Боаза. Времето е облачно, със слаб до умерен вятър. Температурата е от минус 12 до минус 7 градуса.

14 машини опесъчават и обработват настилките в Разградска област. Пътищата са заснежени. Слаб сняг вали в района на Исперих. По високите места в областта духа силен североизточен вятър, видимостта е лоша. В останалите места видимостта е нормална. Няма информация за закъсали автомобили. Температурата е от минус 11 до минус 7 градуса.

От АПИ предупреждават шофьорите да внимават и да са наясно, че пътуват при зимни условия. Автомобилите трябва задължително да са със зимни гуми и да разполагат с вериги. При необходимост шофьорите могат да следят за актуална информация и сайта на агенцията, който се обновява непрекъснато 24 часа в денонощието. Пътната мрежа се обработва от снегопочистващата техника със сол, солно пясъчни разтвори, химически вещества, така че да се осигури добро сцепление на автомобилите с пътя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6147 |31.12.2014 На 1 януари жълт код за 15 области . 1| 4698 |30.12.2014 Вижте през кои пътища да минавате . 0| 4810 |29.12.2014 На Летище „София” има забавяне на полети, затвориха пътищата в Силистренско . 1| 5547 |28.12.2014 Пътищата са зимни, бъдете внимателни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads