Реклама / Ads
8| 7080 |24.11.2010 НОВИНИ

Студентски град е "запазена територия" на мафията

.
На 23 ноември в Студенски град е бил зверски пребит 19 годишният студент от УАСГ Денис Пехливанов. Това стана повод Съюза на младите студенти (СМС) отново да алармира обществото за безнаказаната престъпност, която се шири в столицата.
 

Сериозно сме загрижени от продължаващи актове на насилие над студенти в Р България. Това се казва в съобщение изпратено от Съюза на младите и студентите до медиите.

"На 23.11.2010 г отново в Студентски град е зверски пребит Това е почти 2 години след смъртта на 20 годишния студент Стоян Балтов, от зверски побой в Студентски град. Защо се получава така, че Студентски град от академична среда за студентите в София за какъвто е създаден, все още продължава да бъде територия на мафията, на побои, убийства и морална деградация?", се казва в съобщението на СМС. Защо след взетото решение от Народното събрание още през месец май 2009 г. за възстановяване предназначението на Студентски град в такова, за което е създаден с конкретни предписания към всяка държавна институция, никоя от отговорните институции не направи нищо за изпълнение на това решение – Министерски съвет, Министерство на образованието, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Областна управа, Столична община, Прокуратура, МВР, Ректорските ръководства на независимите ВУЗ и т.н? Докога ще търпим това безобразие колеги студенти, на които не ни е все едно? Няма друго място в Европа, на което да е допуснато такова безобразие с живота и сигурността на студентите! Призоваваме компетентните институции да се задействат незабавно!", се казва още в съобщението.

По-късно полицията в София задържа шести студент заради побоя над 19-годишния Денис Пехливанов, който е в "Пирогов" с тежки наранявания и опасност за живота, съобщиха от МВР.

Според информация на Дарик това е 20-годишен студент от Лесотехническия университет в София. Той е от компанията на пребитото момче и е бил инициатор на сбиването.

Младежът първи е нападнал с метална тръба опонентите си, което е довело до масовия бой и тежките травми на 19-годишния Денис.

Полицията вече задържа петима студенти, които са участвали в зверското меле в Студентския град. Задържаните са на възраст между 21 и 26 години и са студенти в Националната спортна академия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5031 |23.11.2010 19-годишен със счупен череп след побой в Студентски град . 27| 7257 |18.09.2010 Цигани пиха, после се клаха в Студентски град . 1| 4643 |19.05.2010 Последно: студентските такси до 300 лева . 0| 5278 |31.01.2010 Алма Матер даде старт на кандидатстудентските изпити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads