Реклама / Ads
15| 12973 |03.11.2022 НОВИНИ

Суматоха: Търсят се оръжия, линейки в руското посолство, в БСП залагат на А-4, обир в музея

.
Един танк вече е осигурен...
Трябва да уважаваме родните депутати, но понякога те сами влизат в жанра гротеска. Така стана и в четвъртък, когато бе гласувана военна помощ за Украйна. Най-сетне, - възкликнаха със зачервени от радост бузи, евроатлантиците в залата. „Мир“, не на оръжията – издигнаха листове формат А-4 народните избраници от БСП. Дали Путин ще ги съзре?
 

В руското посолство в София пък се захласнали от смях, а двама-трима се задавили и викали линейка… Диагнозата: Имат информация за дереджето на войската ни.

 

Да караме поред.

 

Досега не давахме оръжие. Сега даваме, но се оказва, че нямаме. Видяхме какво представлява в действителност прехвалената руска армия в Украйна – представете си нашата. Да, в НАТО сме, но все още сме с брадясали от старост образци съветско въоръжение. Някои военни споделят, че поне 40% от техниката ще види голям зор да напусне парковете, ако бъде задействана по тревога.

Наистина е много малко това, което можем да отделим за Киев. А това, което все пак ще се наложи да заделим, ще е от третата възраст…

 

Ще започнат и сериозни спънки от военното министерство и генералитета. Защото ще лъснат големите липси, образували се от голямото крадене и безхаберие през последните десетилетия.

 

За да се прикрие окаяното положение, ще започнат всякакви хитрини. Например създаване на комисии по видове въоръжение, които да проверяват кое трябва да остане и кое може да замине. В тези комисии ще се набутат пенсионирани военни, голяма част от които все още вярват, че СССР е жив. Доклади ще се пишат месеци наред.

През това време ще се сформира и временна парламентарна комисия, която да обобщи въпросните доклади. Ще има нови спорове, размахване на А-4, опаковане на „коня“ пред парламента с руското знаме, волгинови истерии по БНР, експертни анализи и пр. И това ще отнеме месеци.

 

Политици-атлантици ще отидат на рапорт в Брюксел.

Друга част ще отидат на рапорт при товарищ Митрофанова в посолството. Не е изключено да има такива, които ще участват и в двата ритуала...

 

Копейкиновците ще вдигат врява, ще опитат да нахлуят в парламента и в суматохата ще спечелят още 1-2 процента гласоподаватели, привлечени от психо-патриотичните изяви на Йоло Денев в „спонтанните“ протести на КостадинКостадиновите активисти.

Така ще се развият събитията около военната помощ за Украйна.

 

Накрая ще се стигне до гениалната идея да се заделят експонати от Военно-историческия музей и Музея на авиацията край Крумово. Нещо като обир в музея, но оформен с документи и печати. Ако се навият клубовете по патриотизъм, които по празници възпроизвеждат исторически сценки, може още една каруца с оръжия да се напълни.

 

В руското посолство ще наблюдават тези политически маневри и ще се усмихват, доволни, че парите от Москва не са отишли напразно…

 

А мистерията, защо България е член на НАТО и ЕС, ще бъде все така обвита в тайна.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3334 |01.11.2022 Димитър Маринов: Тайната на Холивуд - те търсят това, което нямат . 2| 3092 |28.10.2022 Търсят се 18 лекари за болницата в Горна Оряховица . 5| 4804 |26.10.2022 Манов: Ядрено гориво има. Хора като Александър Николов търсят индулгенция, защото Русия ще загуби войната . 0| 3006 |26.09.2022 Спешно! Болниците в Търговище и Варна търсят кръв, за да спасят умираща родилка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads