Реклама / Ads
4| 7381 |27.08.2011 НОВИНИ

Свършиха нудистките плажове

.
Бумът на бетонните хотели и предразсъдъците да няма оргии и сеир, за да не се излагаме пред чужденците, прогониха нудистите от черноморските ни плажове.
 

Първо бяха залети дивите пясъци под Балчик, за да се направи укрепителна дамба. Сега там голи се припичат само гущерите. После мегакомплекс завладя пясъците до клубния плаж на натуристкото дружество на спирка “Журналист” край Варна. Свлачище засипа хубавите места на нос Галата, пише 24 часа.

Рядко се виждат хора без бански по Паша дере и дори на Иракли. Даже единственият у нас нудистки бар на спирка “Панорама” до Златни пясъци вече не е за голи хора. От това лято на него има чадъри, шатра за масаж и ограда от камъш.

Как се основава нудистки плаж? Намираш някое хубаво тихо място до морето и се събличаш гол.

 

Този канон от фолклора на нудистите вече не важи. Бетонът и предразсъдъците, че нудизмът е сеир и оргии, напъдиха натуристите по ъглите. Дори по закътани места далече от цивилизацията хората се пекат с бански. Бетоновият бум по морето също прогони тези хора. Първо бяха залети дивите пясъци под Балчик, за да се направи укрепителна дамба. Сега там голи се припичат само гущерите. После мегакомплекс завладя пясъците до клубния плаж на натуристкото дружество на спирка “Журналист” край Варна. Тихите плажчета под “Трифон Зарезан” сега са в отломки от съборени тераси и постройки. На бившето нудистко място е оставена огромна камара от строителен боклук, стърчат железа.

Проектът “Алея първа” във Варна погълна малкото закътано плажче на “Почивка”, където също можеше да се попечеш без бански. Свлачище пък засипа хубавите места на нос Галата. Рядко се виждат хора без бански по Паша дере и дори Иракли.

Даже единственият у нас нудистки бар на спирка “Панорама” до Златни пясъци вече не е за голи хора. Той беше основан преди 3 г. от Галин Герчев-Геро, запален натурист и председател на Българското натуристко дружество.

От това лято обаче на нудисткия плаж има чадъри, шатра за масаж и ограда от камъш. Табели указват, че това е плаж за хора без бански, а барът за нудисти е в територията на облечените плажуващи. За радост на нудистите сервитьорка прескача с табла от време на време и им носи цаца и бири на пясъка.


Нудистите са възмутени от нови публикации във вестници, че на плажа ставали оргии.“Една журналистка писала, че я било срам да си доведе детето. Тя изобщо стъпвала ли е? Тук не е място за секс. Навремето на клубния плаж сме гонили натрапници и зяпачи от храстите”, казва Станимир. Според него, вместо хората да се обръщат към природата, те заклеймяват голотата на плажа.

Шоузвезди, тв журналисти и други артхора обичат да се пекат без бански. Сред тях са Искрен Пецов, Марта Вачкова, Милен Цветков. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4898 |06.01.2011 Свършиха ваксините срещу хепатит А . 0| 4952 |25.08.2010 Р. Плевнелиев: Няма плажове за богати . 2| 9359 |07.06.2008 Полицейска акция „Голямото лапане" тръгва по плажове и кръчми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads