Реклама / Ads
2| 9362 |07.06.2008 НОВИНИ

Полицейска акция „Голямото лапане" тръгва по плажове и кръчми

.
Полицейски проверки ще изясняват законни или не са капанчетата по плажовете. „Голямото лапане", както собственици нарекоха акцията, ще проверява и как се поддържа пясъчната ивица край морето.
 
Шефовете на вътрешното министерство дадоха обещания тази година поне по един полицай да посети всяка по-голяма дискотека и ресторант по време на туристическия сезон. Тайни агенти пък ще следят за разпространението на наркотоци, а други ще наблюдават изкъсо проститутките, които си докарват по нещо странично като обират туристи. По този начин МВР смята да ограничи до минимум престъпленията и евентуалните кражби. Боже, Боже...

Главният секретар на МВР Павлин Димитров, който бе поставен на този пост преди около месец, се смята за спец по проблемите край морето. Дълги години Димитров оглавяваше полицията в Бургас.  
Главният секретар отива и по-далеч - иска да се сформира междуведомствена работна група, която да изработи стратегия за сигурността във всичики туристически комплекси, както летни, така и зимни. Според него трябва да има полицейски пунктове във всички рискови места. Нищо не споменава главният секретар за КПД-то на тези пунктове, но за една година кое по-напред... 

sekspolis.jpgПослеслов на дописката: Защо си мислите, че операцията е кръстена от народа „Голямото лапане"? Познахте. Полицайчетата ще открият сезона с рекет на собствениците на заведения по плажовете. „Ау, тук нещо не е наред с документчетата?" - 500 евро. „О-о-о, ама голям шум се вдига, хората се оплакват!" - още 500 евро. И така от капанче на капанче. След тях бодро ще пристъпват хеистите - минимум по 700 евро на калпак. А, ето ги и пожарникарчетата, милите: „Къде е кофпомпата? Пожарогасителят не е по стандартите..." - 500 евро на каска. Общинарчетата и те ще щипнат по хилядарка-две, в зависимост от нарушенийцата. Ама нямало канализация? Водата спирала често? Токът прекъсвал и хладилниците се преебали? Това не е наш проблем, драги, отивайте да садите тютюн, като не ви отърва.

Над всичко това обаче са истинските властелини на Черноморието - мутрите. Тази година тарифите им били още по-европейски. За кръчма - от три до пет хиляди евро месечно. Иначе идва група пияници, обръщат всичко с главата надолу и повече никой не припарва в заведението през целия сезон. Нечовешко, нали?

Но да гледаме позитивно на нещата: Заповядайти, драги летовници, на българското Черноморие! И не се цупете на цените, в тях са калкулирани вашето спокойствие и сигурност. Труден бизнес е туризмът в България...  Frognews.bg

 

Текст към снимка: Изнурителни делници: униформен проверява документите на проститутки в горичка край плажа... 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5155 |23.05.2008 Делото за убийството на Луканов тръгва отново? . 0| 4485 |12.12.2007 Цените на горивата пак тръгват нагоре . 4| 5671 |17.11.2007 Акцията на антимафиотите не била срещу "Бул инс" . 2| 4685 |14.08.2007 "Ван Хален" тръгват заедно на турне след "1984"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads