Реклама / Ads
24| 8427 |21.09.2012 НОВИНИ

Свидетел: След убийството на ямболската адвокатка Ал. Петров ме извика в София

.
Софийският градски съд изслуша свидетеля Орлин Аврамов по делото срещу Алексей Петров и още петима обвиняеми. Обвиненията срещу Петров са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги.
 

Свидетелят каза, че от обвиняемите по делото познава само Алексей Петров, съобщи агенция Стандарт нюз. Запознала ги убитата ямболска адвокатка Надежда Георгиева. По думите на Аврамов, тя се преместила в София, за да работи за Алексей Петров в средата на 1999 г., скоро след което била намерена убита. Нямам информация с какво се е занимавала във фирмата на Алексей Петров. Тя ме запозна с Алексей Петров на маса като срещата продължи 10 - 15 минути, нямам спомен за повода, каза Аврамов. 

Орлин Аврамов има бизнес в Ямбол и бащата на Надежда Георгиева ги запознал, още когато Георгиева била млад адвокат и тя започнала работа във фирмата на Аврамов. Свидетелят разказа и за познанството си с Донка Митева и Николай Колев, предаде Фокус. От 2000 г. след убийството на Надежда Георгиева Аврамов не поддържал отношения с Митева. По думите му, Митева винаги парадирала с отношенията си Алексей Петров. Донка Митева съобщила на Аврамов за убийството на Надежда Георгиева по телефона, след което му дала да говори по телефона с Алексей Петров (така го представила Митева). Човекът, който му бил представен като Алексей Петров, поискал от него да отиде в София, но Аврамов имал ангажименти и не отишъл.
 
Свидетелят разказа и за отношенията си с прокурор Николай Колев. Той бил негов семеен приятел и познавал Надежда Георгиев, Донка Митева и Алексей Петров. На въпрос на обвинението дали познава бившия главен прокурор Никола Филчев свидетелят каза, че го познава, но не като главен прокурор, а като зам.-министър на правосъдието. Запознал ги Николай Колев в някакво заведение. Според свидетеля от края на 1999 г. Надежда Георгиева била в компанията на Никола Филчев и дори споделила, че го е държала за половите органи, което предизвика смях в съдебната зала. 

В момента Орлин Аврамов е подсъдим по делото за убийството на Надежда Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14419 |21.09.2012 Потресаващ разказ за убийството на Ивелина от полицая . 6| 5152 |20.09.2012 След смъртта на 19 души в Чехия от ментета, Агенция "Митници" започна проверка и у нас . 11| 4948 |20.09.2012 Парното може да поевтинее чак след Нова година . 2| 5842 |19.09.2012 Доган след Цветанов при изселниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads