Реклама / Ads
0| 3235 |16.12.2022 НОВИНИ

Терзийски: България взима правилното решение за изпращане на оръжие за Украйна

.
Източник: стопкадър, Нова нюз
В България спорът дали трябва да се изпрати оръжие за Украйна или не се води вече твърде дълго време, каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в студиото на NOVA NEWS.
 

Той поясни, че е ясно кой е агресорът и че цяла Европа изпраща оръжие на Украйна. Депутатът заяви, че макар и със закъснение България взима правилното решение.

 

Решението на НС е напълно легитимно, въпреки че БСП се опитват да го предотвратят. Партията подценява избирателите си“, допълни той.

 

На въпросите за реализирането на втория мандат Терзийски каза: „Ние подхождаме отговорно към втория мандат и усилията за сформиране на кабинет са реални. Излъчихме за премиер Денков, той е професионалист и като учен и като политик, и може да носи политическа отговорност.“

 

Депутатът заяви, че Денков е консенсусна фигура и може да бъде съставено правителство.

 

По повод отпуснатите средства по Плана за устойчивост и развитие депутатът каза, че работата е била усилена. „Съществува риск за следващото плащане, защото парламента не се занимава с останалите закони, които трябва да се приемат, а с Изборния кодекс“, допълни той.

 

„Хората разбират, че ГЕРБ е в изолация и никой не иска да управлява с нея. Няма кой да подкрепи тяхно правителство. Трябва да се търсят обединяващи фигури като акад. Денков“, подчерта Терзийски.

 

Той каза, че предстоят разговори с ДБ, тъй като си партнират изключително добре. „Ако се реализира такъв мандат е редно те да бъдат част от него“, поясни политикът.

„С БСП имаме допирни точки по доста социални теми, има на какво да се стъпи като разговори. Пътят за сглобяване на конструкция не е лесен и кратък, подчерта Терзийски.

 

„Избирателния кодекс продължава да бъде проблем. Ако се преодолее ветото на президента това ще покаже, че има скрита умисъл зад хартиената бюлетина", бе категоричен той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8169 |16.12.2022 Лъжи, раздувки, ПР и фалшиви действия: Кой е спасителят на България и Европа? . 5| 3452 |16.12.2022 Атанас Пеканов: Акад. Денков е възможно най-добрият премиер, който България може да има . 2| 2940 |16.12.2022 Пеканов: България получи средствата по първия транш на Плана за възстановяване и устойчивост . 1| 3050 |16.12.2022 Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен оптимисти за влизане на България и Румъния в Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads