Реклама / Ads
2| 4255 |02.03.2020 НОВИНИ

Тол системата спря за обновяване след ден работа, пуснаха я

.
Източник: БГНЕС
Толсистемата спря за обновяване. Това съобщи пред БНТ председателят на управителния съвет на агенция ”Пътна инфраструктура” Георги Терзийски. Системата заработи официално вчера, а ъпдейтът се налагал за улеснение на шофьорите.
 

Около 8.34 ч. пътната агенция изпрати съобщение, че работата на системата е възобновена. Тол системата функционира нормално, след като тази сутрин имаше временно прекъсване, информира институцията.

 

Вчера за пръв път шофьорите са започнали да купуват маршрутни карти, а системата се обновява, "за да се ускори процесът и да стане по-разбираем за тях".

Има неудобство за част от потребителите, призовавам за малко търпение, но ще бъде по-удобно за тях, каза Терзийски.

 

Превозвачите получиха гратисен период до 27 март, в който могат да пътуват без бордови устройства и GPS тракери, а отчитането ще става с маршрутни карти. Конзолите за продажбата им обаче не работят, информира Би Ти Ви. "Исках да си купя маршрутна карта за деня, но системата е фал. Казаха, че в национален мащаб системата се е сринала. Нищо не знам. Ще изчакам. ", каза водачът на тежкотоварен автомобил Стефан Попов пред медиата.

 

Прекъсването трябваше да е 10 минути, малко е по-голямо, но в най-кротки срокове системата ще бъде пусната", каза Олег Асенов, член на управителния съвет на пътната агенция пред Би Ти Ви.

 

Системата е в търговска експлоатация от вчера и има преходен период, затова сме осигурили купуване на маршрутни карти на границата, а мобилни екипи указват на тези, които не са купили, да го направят на най-близкото място, където тази услуга се предлага, добави Терзийски в отговор на въпрос на БНТ защо не е бил предвиден тестов период за системата, както предлагаха превозвачите.

 

С превозвачите сме в постоянен контакт, ние сме активната страна. До 27-ми март ще се осигури максимално бърза възможност всички превозвачи, които желаят да се снабдят с бордови устройства и GPS - тракери да го направят, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8970 |01.03.2020 Румяна Ченалова: Борисов НЕ поиска прошка за съзнателното предателство спрямо националните ни интереси . 0| 4551 |29.02.2020 АПИ: Толсистемата тръгва в 5,00 ч. на 1 март . 0| 4324 |28.02.2020 Спряно е движението на тирове през прохода ”Предел” . 22| 25023 |28.02.2020 Вижте по какви пътища стартира тол системата (видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads