Реклама / Ads
0| 3468 |14.03.2022 НОВИНИ

Трагедията на обикновените хора в Украйна: Да разбереш за смъртта на семейството си в интернет

.
Ужасяващото лице на войната в Украйна показва историята на едно семейство, паднало жертва на руските войски. Мъж разбрал за смъртта на съпругата си и двете си деца от снимка в Twitter. Познал куфарите и вещите до труповете, заснети на тротоара в Ирпин.
 

“Всички от моето семейство- двете ми деца, съпругата ми и двете ни кучета ... отидоха на небето...така да се каже...", казва Серхий Перебинис, баща, изгубил семейството си. 

Ирпин попадна под обстрела на руските войски преди няколко дни.  След нощ в мазето, съпругата на Серхий решава да бяга с децата си. По това време мъжът е в Донецк, за да се грижи за болната си от COVID-19 майка. 

 

Серхий, програмист и Татяна, счетоводителка. Влюбват се в дискотека. Имат две деца - Алиса на 9 г. и Микита, на 18 г. На 5-ти март говорят за последен път, разказва пред Българската национална телевизия Серхий. 

 

Обсъждат плана за евакуация, решават Татяна да вземе колата и повече багаж. На следващия ден Серхий установява чрез местоположението в Гугъл, че съпругата му се намира в болница в Киев. Звъни отчаяно, но никой не вдига. С децата няма връзка. Тогава вижда снимката на чуждестранните медии. 

 

"Лежаха на земята, с покрити лица, но аз познах децата си по дрехите, по вещите им, по куфара и по чантата с нашите две кученца. Никой не ми повярва... Но аз бях 100% сигурен, че са те, видях дрехите и всичко...и чантичката за кучетата. И след 20 минути пуснаха видео с удара срещу нашия град, моето семейство и воят на моето куче", разказва за трагедията Серхий.

 

Остава сам. С една единствена раница, в която е събрал всичко, което има. Няма дом, няма автомобил. Няма семейство. 

 

“Ще направя всичко, за да може светът да научи за това, ще моля за помощ организации, които разследват военни престъпления, тези материали, този случай да стигне до международни институции, това е не просто терор, това е истинско престъпление срещу хората”, категоричен е Серхий.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2943 |13.03.2022 Скендер Сила: При 70% ваксинирани хора по света, ще изградим колективен имунитет . 0| 3149 |12.03.2022 САЩ наложи нови санкции срещу семейството на Песков и хора от руската банка ВТБ . 0| 3175 |11.03.2022 Проверка след трагедията в Спешното във Враца: Пациентката е била 4 минути на регистратура . 0| 5648 |10.03.2022 Politico: Готови на смърт? Защо повечето хора се издъниха на теста на Зеленски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads