Реклама / Ads
7| 2498 |21.02.2024 НОВИНИ

Тръмп се изкара обект на политическо преследване и се сравни с Навални

.
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, който умря миналата седмица в затвора, съобщи Франс прес.
 

Американският експрезидент бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами за изопачаване на реалната стойност на империята му от недвижими имоти с цел по-изгодно финансиране от банките. Той оприличи тази санкция на начина, по който бе третиран водещият критик на Владимир Путин в Русия.

 

"Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм", коментира той на проява в Южна Каролина. Тръмп определи съдията по делото като "ненормалник". "Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес", алармира той, цитиран от Асошиейтед прес.





На въпрос на журналистка от "Фокс нюз", Тръмп не спомена директно Путин, а само приветства Навални като "много смел мъж", който според него е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се завръща в родината. "Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в много отношения", отбеляза той.

 

Кончината на Навални генерира възмутителни реакции в западните страни, а американският лидер Джо Байдън бе категоричен, че руският му колега Путин е отговорен за нея.





Тръмп обаче не реагира веднага и бе атакуван затова от опонентката си в първичните избори при републиканците Ники Хейли. "Фактът, че не казва нищо за Навални, показва, че или е на страната на Путин и мисли, че е добре да убиваш политическите си опоненти, или просто не смята, че това е важно", посочи тя в неделя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2473 |21.02.2024 Съветът на старейшините в БСП - София е силно разтревожен от действията на националното ръководство срещу общинските съветници . 10| 2706 |21.02.2024 Варна извади червен картон на вятърните паркове в Черно море . 9| 5952 |21.02.2024 Макрон към Денков: Оценявам куража на България да промени в такава степен модела на отношенията си с Русия /видео/ . 2| 4535 |21.02.2024 Пусна кепенците "американският" ТЕЦ "Марица Изток 3"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads