Реклама / Ads
2| 2853 |07.11.2022 НОВИНИ

Тръмп обвини Байдън, че проваля американската нация

.
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп подчерта на митинг в Маями, Флорида, че страната сега е в упадък и е ”пропадаща нация”. Той отправи директни обвинения към Байдън, защото ”имаме най-лошият президент в историята”.
 

Тръмп критикува администрацията на президента Джо Байдън за "най-високата инфлация от 50 години", както и че тя е отговорна за нарастващото геополитическо напрежение. Тръмп изтъкна, че американският фондов пазар е завършил "най-лошата първа половина на годината от 1872 година насам".

 

Бившият президент Доналд Тръмп подчерта, че страната е загубили своята енергийна независимост, след като е прекратила "проучването и производството на петрол в Съединените щати точно когато цените достигнаха най-високото си ниво за всички времена", съобщава БНР.

 

След като завърши речта си, Тръмп подчерта, че Републиканската партия "няма да позволи този ужас да продължи" и "ще направи Америка отново велика". Вероятно с тези изказвания Тръм прави възможна заявка към връщане в голямата политика. Междувременно преди дванайсет дни в САЩ започна делото за данъчни измами срещу семейната компания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

Междинните избори в Съединените щати ще бъдат във вторник на 8-ми ноември. Те ще бъдат за всичките 435 места в Камарата на представителите, както и 35 от 100-те места в Сената. Демократите спечелиха през 2020г. Камарата на представителите с 222 срещу 213 за Републиканската партия и държат Сената при числено равенство 50-50, но с решаващия глас на вицепрезидента Камала Харис.

 

Прогнозите на FiveThirtyEight сега определят на републиканците 83% възможност да спечелят Камарата на представителите на утрешните междинни избори, както и 54%, с които да спечелят мнозинство и в Сената. Има 53% шанс републиканците да победят и в двете камари. 30% е възможността демократите да запазят мнозинство в Сената, докато републиканците спечелят Камарата. 16% остава като възможност демократите да запазят мнозинството си и в двете камари на Конгреса на САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2706 |01.11.2022 ЕС обвини Русия, че насилствено мобилизация кримски татари . 3| 2609 |31.10.2022 Зеленски обвини Русия, че изнудва света с глад . 4| 2857 |29.10.2022 Русия обвини Великобритания за взривовете на газопроводите ”Северен поток”. Лондон: Епична лъжа . 2| 2968 |28.10.2022 Тръмп щастлив, че Twitter е в сигурни ръце, ще си върне ли акаунта?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads