Реклама / Ads
1| 4559 |09.02.2008 НОВИНИ

Тройната коалиция фиксира приоритетите си до края на мандата

.
Съветът на тройната коалиция ще проведе разширено заседание в Хисаря днес и утре. На сбирката ще бъде обсъдена актуализираната управленска програма на правителството.
 

Освен лидерите на БСП, НДСВ и ДПС - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, в дебатите ще участват още партийните ръководства, министрите, шефове на парламентарните групи и комисии в НС.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.
На заседанието ще бъде обсъдена актуализираната управленска програма.
По време на днешното събиране ще бъдат разгледани приоритетите и необходимите законодателни промени за повишаване на доходите и качеството на живот, подобряването на бизнесклимата и потенциала за растеж. Ще бъдат дискутирани и възможностите за повишаване на качеството на здравните услуги и тяхната ефективност и модернизирането на образованието и обучението за изграждане на икономика на знанието.
Утре вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще запознае участниците в заседанието със ситуацията в Косово и българската позиция. Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева ще представи предлаганите от нея мерки за развитие и управление на спортния тотализатор. Шефката на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова ще изложи проекта на стратегия за развитие на туризма.

Съветът на коалицията ще обсъди и въвеждането на данък върху необработваемата земеделска земя, съобщи пък Дарик радио. Предвижда се също до края на мандата на БСП, НДСВ и ДПС да бъдат приватизирани „Булгартабак", БМФ и „Топлофикация" -София. Приходите от продажбите на държавните дружества и тези от концесиите да бъдат използвани за справедливо обезщетяване на собствениците на компенсаторни книжа и лихвоточки по жилищно-спестовни влогове. А остатъкът от средствата да се внесе в „Сребърния фонд" за подкрепа на пенсионната система, са част от идеите, които ще се обсъждат. Приватизация, концесиониране и публично-частно партньорство за болниците предлагат още управляващите.

На сбирката на тройната коалиция ще бъдат обсъдени и идеите за смяна на модела на финансиране на здравните услуги. Сред тях са намерения за преструктуриране на осигурителната тежест в полза на здравеопазването. Целта на коалицията е до края на мандата България да заеме едно от трите места на най-бързо развиващите се икономики в ЕС и да се нареди сред петте водещи държави в света по размер на преките чуждестранни инвестиции. Правителството си поставя задачата да създаде бизнесклимат, който да ни изведе сред седемте най-напредващи страни в общността. По неофициална информация смени на министри и зам.-министри в Хисаря не се очакват.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4529 |05.02.2008 Тройната коалиция ще бистри новите си приоритети в Хисаря . 2| 5647 |12.12.2007 И Костадинов напусна НДСВ - прозрял, че партията не е за коалицията . 4| 4707 |10.12.2007 П. Юруков: Коалиция с ГЕРБ - може! Само че след изборите . 4| 5062 |05.12.2007 Иван Костов: Тристранната коалиция стана четиристранна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads