Реклама / Ads
21| 5656 |01.07.2010 НОВИНИ

Ц. Цачева: Кака Гицка не може да се грижи за себе си, прави го държавата

.
Цецка Цачева
Въпросът за референдум за АЕЦ "Белене" е бъдещо несигурно събитие, коментира председателката на НС. Тя се ядоса на въпрос за президента; не била анализатор или журналист. Търговия с ремонта на бюджета няма да има, увери Цачева.
 

Лобистът вика дръжте лобиста, обяви по БТВ председателят на НС Цецка Цачева. Целта на правителството е да няма пустеещи земи. Спорният текст в Закона не е противоконституционен, добави тя и съобщи, че кака Гицка няма как да се грижи за интересите си, затова го прави държавата.

Нека временната комисия да приключи работата си и тогава ще стане ясно ще бъде ли искан имунитет на виновните депутати. Истината трябва да излезе на яве, категорична беше тя. Frognews.bg напомня, че името на депутата от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по европейските въпроси и еврофондовете Светлин Танчев се оказа замесено в скандала около лобистката поправка в закона за наркотиците.

Въпросът за референдум за АЕЦ "Белене" е бъдещо несигурно събитие. Аз съм оптимист за Белене, познавайки региона и имах предвид, че той има нужда от крупен проект, но ако той е абсолютно прозрачен. Атомни централи се строят по цял свят, но там са извършвани неясни плащания. Най-важното - в условия на кризата българската държава не е в състояние да участва във финансирането на проекта, но се търсят стратегически инвеститори и аз съм оптимист, че такъв ще се намери, изясни думите си Цачева.

- Не съм аз коментатор и анализатор на президента Първанов, ядоса се Цачева на въпрос за президента.

- Какъв въпрос да ви задам тогава, попита водещият.

- Питайте ме каквото и да е, но да е за работата на НС, отговори Цачева. Имаме достатъчно гласове и не търгуваме с гласове, но водим диалог, каза тя по въпроса за ремонта на бюджета. Между първо и второ четене щели да настъпят промени в резултат на диалога със сдружението на общините.

Не е нужно повече депутати от необходимия брой да са в залата, обясни Цачева и уточни, че има нужда онези, които нямат в момента други задължения или пътувания да са в НС. Когато в даден избирателен район се случва крупно събитие, депутатът трябва да е там, каза тя.

Кой ви каза, че ще местим парламента и той ще става галерия?, възмути се пак Цачева. Тази сграда е емблематична; но това, което трябва да направим като антикризисна мярка, е да не се издържат две сгради от българския данъкоплатец по време на криза.

Накрая обаче разговорът приключи с усмивки и видимо добро настроение.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4836 |11.06.2010 Кака преби 13-месечна сестричка, бере душа в Пирогов . 3| 5907 |05.03.2010 Ц. Цачева: Временен мораториум върху заплатите на депутатите! . 8| 4927 |22.09.2009 Ц. Цачева: Независимостта е акт на мъдрост . 0| 4761 |11.09.2009 Ц. Цачева: Няма лобистки интереси в законодателството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads