Реклама / Ads
3| 5907 |05.03.2010 НОВИНИ

Ц. Цачева: Временен мораториум върху заплатите на депутатите!

.
Ц. Цачева
Руми Желева има място в ГЕРБ, добави още председателят на НС.
 

Винаги ще заставам с авторитета и името си зад това народните представители да получават толкова, колкото извършат, обяви по БТВ председателят на НС Цецка Цачева. Промяната на формулата е промяна на правен текст, а за това трябва да има воля в обществото. В ГЕРБ ще има такава воля, каза още Цачева и призна, че преди да седне на депутатската банка, е взимала в пъти повече от това, което получава това.

Временен мораториум на тази формула ще предложи Цачева до края на годината, която е тежка във финансово-икономическо отношение. Тя каза, че в НС вече има нов стил и ред, не се гласува с чужди карти, а пленарна зала е пълна, т.е. народните представители работят не по начина, познат досега.

В предвидените изменения на НПК са предвидени текстове, които да позволяват разследвания, които да се използват като доказателства за купуването на гласове по време на избори. В края на март законът щял да влезе в пленарна зала. Цачева препоръча на колегите си от правната комисия да имат политическо мислене, когато гласуват тези разпоредби, за да може да се събират годни доказателства за бърз съдебен процес. Тя пое ангажимент да отнесе въпросът за използването на скритите камери на телевизиите в постоянната комисия.

Изказването ми за представянето на Р. Желева на изслушването й за еврокомисар е направено в качеството ми на политик, още повече, че правителството беше подало тази кандидатурата й, а г-н Барозу я подкрепяше, призна Цачева. Руми Желева е силен човек и ще се справи с тези тежки за нея дни. Не сме се чували от няколко седмици, последният път тя имаше здравословни проблеми, разказа председателят на НС. Трябва да мине малко време и след това ще се чуем, защото тя има място в ГЕРБ, добави Цачева.

Frognews.bg напомня, че Цецка Цачева взима 3576 лв., а всеки депутат по 2307 лв. месечно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6168 |28.02.2010 Върху РЗС се упражнява натиск . 2| 4831 |03.02.2010 Българите не вярват в строгия контрол върху ГМО . 6| 5287 |18.12.2009 Наложиха мораториум на царските имоти . 1| 4460 |11.11.2009 Данък върху шоколада и сладоледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads